İhsanoğlu: 'Destek şeklinde anlıyorum'

İhsanoğlu: 'Destek şeklinde anlıyorum'

Politika Haberleri

BBP ve DSP'nin ardından CHP'ye giden "Çatı aday" Ekmeleddin İhsanoğlu, "Türkiye'nin önünü açmak istiyoruz" dedi.

CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanlığı seçiminde "çatı aday" olarak belirlediği Ekmeleddin İhsanoğlu, parti ziyaretlerine başladı. Ekmeleddin İhsanoğlu, bu kapsamda BBP'ye gitti. İhsanoğlu, BBP lideri Mustafa Destici ile biraraya geldi. Ekmeleddin İhsanoğlu ve Mustafa Destici, görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İhsanoğlu, şöyle konuştu: "Çok mutluyum, çok verimli, çok yapıcı bir görüşme oldu. Ben bu partinin kurucusu rahmetli Muhsin Başkanı yakından tanıyan bir insanım. Onun çalışma şeklini ve siyasi ahlakını takdir eden bir insanım.

Seçilmesi mevzu bahis olan cumhurbaşkanında bulunması gereken vasıfların neler olduğunu anlattım. Kendilerinden büyük anlayış gördüm ve kendileri çok müspet bir yaklaşım içerisinde olduklarını ifade ettiler."

BBP'ye teşekkür eden İhsanoğlu, bir gazetecinin "Destekle mi ayrılıyorsunuz" sözleri üzerine "Ben bu şekilde anlıyorum" diye yanıt verdi.

Mustafa Destici ise "Bütün yönleri ile Ekmeleddin İhsanoğlu, cumhurbaşkanlığı makamına yakışır mı, elbette yakışır. Ben, bunu daha önce de söyledim. Bir kere de burada kendi yanında da ifade etmekten geri durmuyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanının tarafsız ve herkesi kucaklayacak kimliğe sahip olması gerektiğini ifade eden Destici, cumhurbaşkanının anayasal çerçeve içinde kalmasını istediklerini dile getirdi. Destici, "Bunun yanında milliyetçi, maneviyatçı, demokrat, şaibesiz, bütün bu özellikler hocamızın üzerinde var olan özellikler" dedi.

BBP olarak cumhurbaşkanından Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının takibini yapmasını, üniter yapıya sadık kalmasını istediklerini anlatan Destici, Irak bölünecekse Türkmen bölgesi oluşmasına "evet" diyecek adayın öncelikli olacağını vurguladı.

Henüz karar vermediklerini dile getiren Destici, şunları kaydetti: "Büyük bir kutuplaşma, kamplaşma var. Allah muhafaza etsin bu kamplaşma çatışmaya dönerse Türkiye büyük bir felakete doğru gider. Bu kamplaşmadan uzak duracak ve toplumun bütün kesimlerini kucaklayacak bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Sayın hocamız ile bu konular noktasında kendisiyle mutabık olmaktan büyük bir mutluluk duyduk ama tabii neticede şunu söyleyeyim. Bugün verilmiş bir kararımız yok. Kurullarda değerlendirdikten sonra kararımızı gelecek hafta açıklayacağız."

Öte yandan Destici, İhsanoğlu'na "Muhsin Yazıcıoğlu Külliyatı" hediye etti. Bunun üzerine İhsanoğlu, "Rahmete vesile olur" dedi.

'TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ AÇMAK İSTİYORUZ'
İhsanoğlu, BBP'nin ardından DSP'yi ziyaret etti. İhsanoğlu'nun üçüncü durağı ise CHP oldu. Ekmeleddin İhsanoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla kameraların karşısına geçti.

Din ve devlet işlerinin birbirlerinden ayrılması gerektiğini ifade eden İhsanoğlu, "Mezhepçilik, din-siyaset konusunda fikirlerim açık" diye konuştu.

"Büyük bir uzlaşmayla aday olduğunu" vurgulayan İhsanoğlu, "Türkiye'nin önünü açmak istiyoruz" dedi.

İhsanoğlu, gün içerisinde MHP, DP, HDP ve SP'yi de ziyaret edecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...