Ayının saldırdığı çiftçi konuştu: Kafamı ısırınca...

/ Kaynak: DHA
Ayının saldırdığı çiftçi konuştu: Kafamı ısırınca...

YAŞAM Haberleri  / DHA

Erzurum'da tarlasını sularken ayı saldırısına uğrayan çiftçi konuştu: Aniden üzerime saldırdı. Kollarımın ikisini de parçaladı. Kafamı da ısırınca...

Erzurum'un Narman İlçesi'ndeki Karadağ Mahallesi'nde tarlasını sulayan 49 yaşındaki Yaşar Nuri Akyol, ayı saldırısına uğrayınca yaralandı.Evli ve 3 çocuk babası Yaşar Nuri Akyol, geçen 13 Haziran'da sabah tarlayı sulamak için yaylaya gittiğini karşısına birden çıkan ayıdan kurtulmak isterken vahşi hayvanın iki kolunu ısırdığını anlattı. Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Servisi'nde tedavi altına alınan Akyol, şoku hala üzerinden atamadığını, sürekli kabus gördüğünü söyledi. Yaşar Nuri Akyol, bu olay ardından köyü terk etmeyi düşündüğünü belirterek şunları anlattı: "Aniden üzerime saldırdı. Kollarımın ikisini de parçaladı. Kafamı da ısırınca yere düştüm. Öldüğümü zannederek bırakıp gitti. Kısa bir süre sonra kendimi toparlayıp yaklaşık 300 metre yürüyerek yol kenarındaki bir evden yardım istedim. Onlar da beni araba ile hastaneye getirdi. Doktorlar parçalanan kolumun kemiklerini vidalarla tutturdu. İki kolumu en az 1 yıl kullanamayacağımı söylediler. Başıma gelen bu olaydan sonra kimse tarlasına gidemiyormuş. Montum bile hala olay yerinde duruyor. Hastaneden çıkınca ilk işim ayılara sahip çıkmayan Orman ve Su İşleri Bakanlığına dava açmak olacak. Tehlike saçsa da bir ayıyı vurunca para cezasına maruz kalıyorsun. Köyü terk edeceğim. Tarlaya artık giderim ne de çocuklarımı gönderirim. Ayı her gece rüyama girip beni öldürüyor. Büyük bir korku ile uyanıyorum. Kabus dolu günlerin bitmesini istiyorum. Geçen yıllarda İspir ilçesi ve çevresinde ayı saldırısında 3 kişi hayatını kaybetmiş birkaç kişi de yaralamıştı."
Eşinin yanından biran olsun ayrılmayan Hayriye Akyol ise hayatlarının alt üst olduğunu belirterek, "Eşim çalışmazsa bize kim bakar ? 3 çocuğumdan 2'si üniversitede diğeri lisede okuyor. Tek gelir kaynağımız ektiğimiz yoncayı bile biçemeyeceğiz. Ne yapacağız diye hastane odasında kara kara düşünüyoruz."

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...