IŞİD'in ilerleyişi durdu! İşte Irak'ta son durum

IŞİD'in ilerleyişi durdu! İşte Irak'ta son durum

DÜNYA Haberleri

Irak'ta insani kriz derinleşiyor, halk gıda, su ve elektrik sıkıntısı çekiyor. Akaryakıt karaborsada. IŞİD'in ilerleyişi durdu ancak çatışmalar sürüyor.

İşte Irak'ta son durum: IŞİD'in elinde tuttuğu kentlerde gergin bir bekleyiş hakim. nbsp;Irak ordusunun çekilmesinin ardından IŞİD'in kontrolüne geçen Musul'da sokaklar sakin. Halk genelde evlerinden çıkmıyor. nbsp;Sokaklarda silahlı militanlar ırak ordusundan kalan askeri araçlarla gövde gösterisi yapıyor.

Ülkedeki insani kriz günden güne derinleşiyor. nbsp;Halk su, elektrik ve yiyecek sıkıntısı çekiyor.

Petrol sıkıntısı da ülke genelinde büyük bir krize dönüşmüş durumda. nbsp;Akaryakıt bulmak güç. Kerkük'te halk yakıta ulaşabilmek için uzun kuyruklarda bekliyor. Satılan yakıt da eskiye göre 4 kat daha pahalı.

Birleşmiş Milletler'den gelen açıklama da, ülkenin güneyindeki petrol rezervlerinin güvende olduğunu doğrular nitelikte.

Birleşmiş Milletler ayrıca, askeri seçenekleri de gündeme taşımış durumda ancak bu seçeneklerin siyasi istikrar olmadan yeterli olmayacağı belirtiliyor.

Irak'ta IŞİD'in yükselişinden bu yana yaklaşık bin 300 kişinin öldüğü belirtiliyor. Binlerce kişi de evlerini terk ederek peşmerge kontrolündeki Kerkük ve Erbil'e sığınıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...