Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Antalya 42 dereceyi gördü

/ Kaynak: AA
Antalya 42 dereceyi gördü

YAŞAM Haberleri  / AA

Hava sıcaklığının 42 dereceye ulaştığı Antalya'da insanlar serinlemek için sahile akın etti.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, kentte bugün hava sıcaklığı en yüksek 42 derece ölçüldü. Beklenen en yüksek nem oranı ise yüzde 30. Yarın beklenen hava sıcaklığı 38, nem oranı ise yüzde 40. Hava sıcaklığının her geçen gün arttığı kentte insanlar serinlemek için sahilleri, havuzları ve gölgelik alanları tercih ediyor.

Sıcak çarpmasına dikkat

İl Sağlık Müdür Vekili Mehmet Fatih Gülşen, yaptığı açıklamada, aşırı sıcak havanın sağlığı da olumsuz etkilediğini söyledi. Antalya'da bugün hava sıcaklığının 42 dereceye ulaştığını belirten Gülşen, vatandaşların sıcak nedeniyle dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Çocukların, yaşlıların ve kronik hastalığı bulunan kişilerin daha tedbirli olmalarını isteyen Gülşen, özellikle 10.00-16.00 saatlerinde zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmamasını önerdi. Dışarıya çıkmak zorunda olanların açık renkte ve ince elbise giyip şapka kullanmalarını öneren Gülşen, sıvı kaybına karşın da bol bol su tüketilmesi gerektiğini belirtti.

Bu tür havalarda sık sık sıcak çarpması şikayetleriyle karşılaştıklarını dile getiren Gülşen, şöyle konuştu:

"Bulantı, baş dönmesi, bayılma hissi, şiddetli baş ağrısı, aşırı sinirlenme gibi şikayetleri bulunanlar, sıcak çarpmasıyla karşı karşıya kalmış olabilir. Bu durumda su tüketmeleri, vücutlarını soğutmaları ve en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları gerekir. Sıcak çarpmasında zamanında önlem alınmaması, beyin ölümüyle sonuçlanabilir."

Gülşen, sıcak hava nedeniyle insanların serinlemek için denize girdiğini ancak güneş ışınlarının dik açıyla geldiği saatlerde denize girmenin ve güneşlenmenin çok tehlikeli olduğuna dikkati çekti.

Ramazan ayının yaklaştığını hatırlatan Gülşen, çocukların, yaşlıların ve kronik rahatsızlığı bulunan kişilerin doktor kontrolü ile oruç tutmalarını önerdi. Sıcak hava nedeniyle sıvı kaybının fazla olacağına işaret eden Gülşen, oruç tutacak kişilerin iftar ve sahurda yiyeceklerine dikkat etmelerini, yağlı, ağır yiyeceklerden uzak durmalarını ve bol bol su tüketmelerini önerdi.

"Çocukları araçta bırakmayın" uyarısı

Mehmet Fatih Gülşen, bazı anne ve babaların çocuklarını araçların içinde bırakıp alışverişe gittiklerini ifade ederek, özellikle sıcaklığın fazla olduğu bugünlerde çocukların araçta bırakılmasının çok daha tehlikeli olabileceğini söyledi.

Gülşen, "Bazı evebeynler '5 dakikalık işim var, hemen geleceğim' diye çocuklarını arabada bırakıyor. Dışarıda 40-45 derece olan hava sıcaklığı, aracın içinde 60 dereceyi bulabiliyor ve bu durum ölümcül sonuçlara neden olabiliyor. Asla çocuklarınızı arabanın içinde bırakıp bir yere gitmeyin" diye konuştu.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...