Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nihat Doğan'a 'Derya' cezası!

Nihat Doğan'a 'Derya' cezası!

MAGAZİN Haberleri

Nihat Doğan'ın Twitter hesabından Survivor şampiyonu Derya Büyükuncu hakkındaki paylaşımları başına dert oldu...

Twitter hesabından milli yüzücü ve Survivor şampiyonu Derya Büyükuncu'ya, "Amerikalı çakma kovboy, bencil sünepe, milli formayı satmış, annem bile olimpiyatlara gider Derya giremez" şeklinde mesajlar atan paylaşan türkücü Nihat Doğan mahkeme tarafından 6 bin lira manevi tazminat cezasına çarptırıldı.






Büyükuncu, kendisine hakaret ettiğini öne sürdüğü ünlü türkücüye 100 bin liralık tazminat davası açmıştı. lt;br/ gt;İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne iki yıl önce açılan davanın dilekçesinde, türkücü Nihat Doğan'ın, Survivor 2011 yarışması bittikten sonra twitter hesabından birinci olan Derya Büyükuncu'yu hedef alan bazı sözler paylaştığı iddia edildi. Türkücünün twitterdan söylediklerinin basında haber olması üzerine bu davanın açıldığının anlatıldığı dilekçede, "Survivor yarışması bittikten sonra Nihat Doğan sürekli Derya Büyükuncu'ya yüklendi. Büyükuncu'ya hakaret içerikli yorumlar paylaştı, kamuoyunda küçük düşürdü" denildi.


Derya Büyükuncu davalı türkücünün hakaret içerikli mesajlarına dava dilekçesinde yer verdi. Dilekçedeki iddialara göre Nihat Doğan, twitter hesabından "Bencil sünepe, Amerikalı çakma kovboy. Milli formayı satmış, dansta yarışmış. Annem bile olimpiyatlara gider, Derya giremez. Oy verdiğimiz adam dolandırıcı çıkmış. Adada keçi gibi kaçıyorlardı, biz ülkenin taşı için oğluyuz. Derya ülkeyi soymak için oğlu" şeklinde hakaret içerikli mesajlar paylaştı.


DOĞAN, "KİMSEYE HAKARET ETMEDİM"
Davaya cevap veren Nihat Doğan ise, Derya Büyükuncu'nun açtığı tazminat davasının reddini istedi. Twitter hesabından hakaret etmediğini öne süren Nihat Doğan'ın avukatı, "Davacı Derya Büyükuncu, yarışmada halktan daha fazla SMS almak amacıyla yarışmayı kazanması halinde para ile okul yapacağı taahhüdünde bulunmuştur. Davacı bu taahhüdü ile halkı kandırarak SMS atmalarını sağlamış ve halktan büyük oranda SMS gelmiştir. Yarışmayı kazanınca verdiği sözü tutmamıştır. Müvekkilim de bunu haklı olarak sosyal paylaşım sitesinde eleştirmiştir. Eleştirilerinin davacının kişilik haklarını ihlal eden bir yönü yoktur. Davacının iddia ettiği gibi müvekkilim kimseyi ırkçılıkla suçlamamıştır" dedi.


6 BİN LİRAYA KARAR VERİLDİ
İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde iki yıldır süren davanın dün görülen karar duruşmasında mahkeme, davacı Derya Büyükuncu'nun hakarete uğradığı kanısına vardı. Karar duruşmasına iki tarafın da avukatları katıldı. Davacı Derya Büyükuncu, tazminat isteklerinin ve şikayetlerinin sürdüğünü belirtti. Delillerin toplandığını belirten Derya Büyükuncu'nun avukatı, karar verilmesini istedi. Nihat Doğan'ın avukatı da davanın reddini istedi. Delillerin toplandığını belirten mahkeme, Derya Büyükuncu'nun açtığı davayı kısmen kabul etti. Davalı Nihat Doğan'ın twitter'dan 23 Şubat 2012 tarihli beyanları için 3 bin, 5 Mart 2012 tarihli beyanları için yine 3 bin olmak üzere toplam 6 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi. Yargıtay onarsa ünlü türkücü Nihat Doğan, Derya Büyükuncu'ya twitterdan yaptığı açıklama ve hakaretler için 6 bin lira tazminat ödeyecek. HÜRRİYET

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...