Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yoksulluk sınırı 3 bin 772 lira

Yoksulluk sınırı 3 bin 772 lira

Ekonomi Haberleri

Türk-İş'e göre yoksulluk sınırı Haziran'da 3 bin 772 TL oldu. Son bir yılda artış 444 lirayı buldu.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Haziran ayında Ankara'da gıda harcamalarının bir önceki aya göre yüzde 0.05 arttığını, dört kişilik ailenin açlık sınırının 1158 lira, yoksulluk sınırının ise 3 bin 772 lira olduğunu açıkladı.

Geçen yıl Haziran ayında açlık sınırı 1022 lira, yoksulluk sınırı 3 bin 328 lira seviyesindeydi. Türk-İş'in Haziran 2014 açlık ve yoksulluk sınırı raporuna göre, Haziran itibarıyla Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13.35 arttı.

Yılın ilk yarısında artış oranı yüzde 7.07 oldu. Raporda, beklentilere paralel olarak gerileme eğiliminin bu aydan itibaren ortaya çıktığı belirtilerek, gerilemede özellikle sebze fiyatındaki gerilemenin etkili olduğu, geçen ay 3.14 lira olan ortalama sebze fiyatının bu ay 2.78 lira olarak hesaplandığı belirtildi. Raporda, süt grubunda fiyat değişimlerinin sürekli ve birbirini kontrol eder nitelikte değişiklikler gösterdiğine de dikkat çekildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...