IŞİD, Peşmerge ve Türkmenlerle çatışıyor

/ Kaynak: AA
IŞİD, Peşmerge ve Türkmenlerle çatışıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Musul'da IŞİD ile Türkmenler arasındaki çatışmalarda 20'ye yakın Türkmen'in öldü. Peşmerge ile IŞİD arasındaki çatışmalarda 20 IŞİD militanı öldürüldü.

Irak'ın Musul kentinin Karakuş ilçesinde peşmerge ile IŞİD militanları arasındaki şiddetli çatışmaların devam ettiği bildirildi. nbsp;Karakuş ilçesinin Hamdaniye ve Selaniye nahiyeleri arasındaki bölgede peşmerge güçleriyle IŞİD militanları arasında şiddetli çatışmalar çıktı.

AA muhabirlerinin görüntülediği çatışmada IŞİD militanları, peşmergenin bulunduğu noktaya havan toplarıyla saldırıyor. Bu bombalar, zaman zaman yerleşim bölgelerine isabet ediyor. Peşmerge de havan topu ve diğer ağır silahlarla IŞİD'e karşılık veriyor.

Bu arada peşmergeye sürekli takviye güçler gönderiliyor. Ayrıca peşmergenin bulunduğu noktalarda mevziler kazıldı. Bu mevilerde siper alan peşmergeler, IŞİD militanlarının ateşine anında cevap veriyor. Peşmergenin bulunduğu nokta ile IŞİD'çiler arasındaki mesafe zaman zaman 500 metreye kadar kısalıyor.

Peşmerge komutanlarının verdiği bilgilere göre IŞİD tarafında ölü sayısı 20'ye yükseldi, peşmerge tarafında ise 5 yaralı var.

Öte yandan IŞİD'in ele geçirmek istediği Karakuş ilçesinin tamamen boşaldığı görüldü. İlçedeki Süryani halk, evlerini terkederek Erbil'e sığındı.

Güvenlik güçlerinden alınan bilgilere göre Musul'a yakın noktadaki Kubbe, Şerikan, Hareş ve Ali Raş köyleri IŞİD'in eline geçti.

Türkmenlerle IŞİD çatıştı: 20'ye yakın Türkmen öldü

Öte yandan, Emiyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Musul'un 10 kilometre kuzey batısındaki, çoğunlukla nbsp; Türkmen Şiilerin yaşadığı Reşidiyye bölgesindeki el-Kubbe ve Şerihan köylerinde,IŞİD militanlarıyla yaşanan şiddetli çatışmalarda yaklaşık 20 Türkmen öldü, 50 kişi de kaçırıldı.

Çatışmaların devam ettiği bölgede yüzlerce ailenin evlerini terk ettiği bildirildi.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, IŞİD militanları ve bazı aşiret güçleri, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerininin yanı sıra Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Retbe ve Hadise ilçelerini ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil göç etmek zorunda kalmıştı.

IŞİD Enbar vilayetindeki 3 bölgenin daha kontrolünü ele geçirdi

Bu arada, aşiret kaynaklarından alınan bilgiye göre, IŞİD ve silahlı gruplar, Hadise ilçesinin 10 kilometre batısında yer alan Hasefe, Meadid ve Düvaye bölgelerinde güvenlik güçleriyle herhangi bir çatışmaya girmeksizin kontrolü ele geçirdi. Söz konusu bölgelerde Irak güvenlik güçlerinin bulunmadığı belirtildi.

Irak ordusu 3 günden bu yana IŞİD'in eline geçen yerleri geri almak için operasyonlar düzenliyor.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, Irak Şam İslam Devleti örgütü (IŞİD) militanları ve bazı aşiret güçleri, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerinin yanı sıra Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Retbe ve Hadise ilçelerini ele geçirirken, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil göç etmek zorunda kaldı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...