Demirtaş: Cumhurbaşkanlığına adayım

Demirtaş: Cumhurbaşkanlığına adayım

Politika Haberleri

HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş adaylığını katıldığı canlı yayında açıkladı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Erhan Çelik'in sorularını yanıtladığı Erhan Çelik'le Basın Kulübü programında, bu haftasonu cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayabileceğinin sinyallerini verdi. Demirtaş, "Beni demokrat özgürlükçü aday profilinde görüyorlarsa ben de cumhurbaşkanlığı için görevden kaçmam" dedi.

Demirtaş, cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağının sorulması üzerine; "Beni bu konuda demokrat özgürlükçü aday profilinde görüyorlarsa ben bu görevden kaçmam. Benim açımdan nbsp; bir adaylık tartışması olmaz. Parti meclisimiz de bu konuyu onaylarsa cumhurbaşkanlığı adaylığımızı haftasonu açıklamış oluruz." yanıtını verdi.

DEMİRTAŞ GÜLEREK CEVAP VERDİ

Erhan Çelik'in "Ben buradan HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı olduğunuzu duyuruyorum" ifadesine gülerek "Peki" diyen Demirtaş, "Hepimiz için hayırlı olsun." dedi.

2. TUR İÇİN YOL HARİTASI

Biz cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi oyumuzun çok daha üstünde nbsp; oy alacağız. 3 aday olursa ilk turda hiçbiri seçilmeyebilir sonuç 2. tura kalır. 2 aday kalırsa ve bunlar arasında biz olmazsak, ilkelerimize en uygun isme seçmenimiz yoğunlaşır.

MHP ile aramızda derin uçurumlar var. Ekmeleddin İhsanoğlu konusunda bu durum seçmeni etkileyecektir.

İHSANOĞLU MU ERDOĞAN MI?

İkinci tura Ekmeleddin İhsanoğlu ve Başbakan Erdoğan kalırsa hangisini destekleyeceğimizi şimdiden söyleyemem, boykot seçeneği de var.

Haber7

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...