Fabrika işçilerini CHP'li Çelebi ikna etti

/ Kaynak: DHA
Fabrika işçilerini CHP'li Çelebi ikna etti

Politika Haberleri  / DHA

Bursa Yenişehir'deki Şişecam grevinin 7. gününde fabrika girişini kapatan işçileri CHP milletvekili Süleyman Çelebi ikna etti.

BURSA'nın Yenişehir İlçesi'nde Şişecam grevinin yedinci gününde, işçilerden Tamer Balcının sosyal paylaşım sitesindeki yazıları nedeniyle işten çıkarılmasını protesto eden işçiler fabrika girişini kapattı. Grevcileri ziyarete gelen DİSK eski Genel Başkanı ve CHP Milletvekili Süleyman Çelebi işçileri ikna ederek, fabrika girişini açtırdı.

Kristal-İş Sendikasına bağlı Şişecam işçilerinin grevi devam ederken, Yenişehir Anadolu Cam fabrikasında harman bölümünde çalışan Tamer Balcının sosyal paylaşım sitesinde hakaret içerikli paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle işten çıkarıldığı iddia edildi. Şişecam işçileri de, arkadaşlarının işten çıkartılmasını protesto etmek amacıyla Anadolu Cam fabrikasının girişini kapattı.

'GEREKİRSE KENDİMİ FEDA EDERİM'

Destek için işçileri ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, bütün zorluklara rağmen verdikleri mücadeleden dolayı işçileri kutladı. Çelebi, CHP olarak işçilerle birlikte olduklarını da kaydederek şunları söyledi:

"Önemli bir mücadele veriyorsunuz ama bu mücadelenin burasıyla sınırlı değil. Sizleri bir ağabeyiniz olarak uyarmak istiyorum. Oyuna ve provokasyona gelmeyin. Biz grevi hak alma adına yaparız. Bu fabrika bizim fabrikamız. Bu fabrika sadece işverenin fabrikası değil. Bu fabrika İş Bankası'nın ya da yan kuruluşunun olabilir. Bizim milli bir servetimiz. Daha önce uyardım, yine Şişecam'daki arkadaşlarımızı uyarıyorum; Niyetiniz çalışmaksa hakaret etmeyeceğiz, küfür etmeyeceğiz, kırmayacağız, dökmeyeceğiz. Ancak demokratik haklarımızı da sonuna kadar kullanacağız. Direniş göstereceğiz, ancak karmayacağız dökmeyeceğiz, çünkü burası bizim ekmek kapımız. Gerekirse ben kendimi burada feda etmeye hazırım."

Oynanmak istenen oyunları bozacaklarını da kaydeden Çelebi şöyle devam etti:

"Bizi satanı biz de satarız, işten çıkartılan bu arkadaşımızı satanı, biz de satarız. Ancak sizlerin oyuna gelmesini istemiyorum ve bu yolu açmanızı istiyorum. Buradan insan geçebilir, buradan mal çıkarsa o zaman işler değişir."

Çelebi'nin konuşmasınını ardından, oturma eylemi yapan işçiler ikna oldu ve kapıyı açtı.

Politika
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...