Ekmel Bey'den Laiklik vurgusu

Ekmel Bey'den Laiklik vurgusu

GÜNDEM Haberleri

Ekmeleddin İhsanoğlu, bir günde 7 partiyi ziyaret etti. İhsanoğlu, adaylığında başrol oynayan Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde laiklik ilkesine dikkat çekti.

Muhalefetin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu dün kendisini aday gösteren CHP ve MHP dışında BBP, DSP, DP, HDP ile SP'nin kapısını çaldı. Ziyaret ettiği her partiden destek gören İhsanoğlu, CHP Genel Merkezi'nde buluştuğu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte açıklama yaptı. İhsan-oğlu, CHP'de adaylığına karşı çıkanlara mesaj niteliğinde sözler sarfetti: "Gizli gündemim yok. Cumhuriyetin kurulu olduğu ilkelere ve anayasada beyan edilen vasıflarına sadık bir Türk vatandaşıyım. Her zaman Atatürk'ün büyük bir milli kahraman olduğuna inanıyorum. 'Yeni Yüzyılda İslam Dünyası' adlı kitabım, 6-7 dile tercüme edildi. Orada açıklıkla söylediğim gibi din ve siyaset işlerinin birbirinden ayrılması lazım." En son MHP lideri Devlet Bahçeli'ye giden İhsanoğlu, "Başörtüsü sorunuyla ilgili düşünceleriniz nelerdir?" sorusuna, şu karşılığı verdi: "İstanbul Üniversitesi'nde başörtülü kızların haklarını savunan çok az öğretim üyesinden biriyim. 28 Şubat döneminde üniversiteden 10 sene erken ayrıldım. Başörtüsü haktır, gelenekten gelir." Öte yandan İhsanoğlu'na AK Parti'den istifa eden İdris Bal ile Hasan Hami Yıldırım da destek verdi. nbsp;
Haber Merkezi ANKARA nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...