Amerikan VIP'ine zırh Bursa'dan

Amerikan VIP'ine zırh Bursa'dan

Ekonomi Haberleri

Altay tankı, Atak helikopteri ve İHA'lar gibi milli projeler yabancı yatırımcının ilgisini Türkiye yönlendirdi.

Milli projeler ve yerel seçimler sonrası oluşan güven ortamı yabancı fonların Türkiye'ye olan ilgisini artırdı. Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, "ABD'li bir firma 7-8 ay önce zırhlı araç üretmek üzere Bursa serbest bölgesinde bir yatırım yaptı. Bir başkası Mersin serbest bölgesinde yerli bir ortakla yatırımına başladı" dedi. Ekonomi muhabirleriyle sohbet toplantısında buluşan Nurettin Özdebir, Türkiye'ye olan ilginin 2008 yılındaki fon akışını geçtiğini söyledi. ABD ve Japon fonların savunma sanayi ve havacılık sektörlerindeki Türk firmalarına yakın markaja aldığını kaydeden Özdebir, iş dünyasının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığını satın aldığını belirterek, buna göre yatırımlar yapıp kredi yükü altına girildiğini söyledi. Özdebir, "Alışılmışın dışındaki işler için kapımızı çalıyorlar. ABD-Japon fonları ziyaret ettiler. Ortaklık kurmak ve firma satın almak ya da ortaklık kurmak istiyorlar. Türkiye'de gelecek endişeleri yok. ABD'li bir şirket, zırhlı araç üretimi için geldi. Türkiye'nin etrafındaki ülkelere satacak" diye konuştu. AK Parti'yi çok iyi çalışan bir makineye benzeten ASO Başkanı Özdebir, "Tayyip Bey Köşk'e çıksa dahi partide sorun olmaz. Ancak o zaman da partiyle bağların sürmesi sebebiyle eleştiriler gelebilecek" dedi.
BÖLGEDE CİDDİ PAZAR VAR

Zırhlı araçlara Irak ve civar bölgede ihtiyaç olduğunu dile getiren ASO Başkanı Özdebir, "ABD'li bir firma Bursa Serbest Bölgesinde üretime başladı. Mersin'de de başka bir ABD'li firma üretim yapacak. Onlar da yer kiralama aşamasındalar. Normal araçlara zırh takıyor ya da sıfırdan zırhlı araç üretiyorlar" dedi.
Cenk Esen / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...