Bilgi ve teknolojiye odaklanan kazandı

Bilgi ve teknolojiye odaklanan kazandı

TEKNOLOJİ Haberleri

Bilişim 500 araştırmasına göre, sektörde faaliyet gösteren 300 şirket 2013 yılını büyümeyle tamamladı.

Türkiye'de bilgi ve teknoloji odaklı şirketler büyümelerine hızla devam ediyor. Şirketlerin net satış gelirlerine bağlı olarak cirolarına göre sıralandığı Bilişim 500 araştırmasına göre, sektörde faaliyet gösteren 300 şirket 2013 yılını büyümeyle kapattı. Bilgi Teknolojileri ana kategorisinde ilk 3'e giren şirketler Teknosa, İndeks Bilgisayar ve Penta olarak sıralanırken, İletişim Teknolojileri ana kategorisinde ilk 3 sırayı Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone aldı. İnterpromedya tarafından gerçekleştiren araştırmada yüzde 100'ün üzerinde büyüyen şirket sayısı 19, yüzde 50 ile 99 arasında büyüyen şirket sayısı ise 56 olarak gerçekleşti. İnterpromedya Genel Müdürü Murat Göçe, Bilişim 500 sonuçlarına göre Türkiye bilişim sektörünün önümüzdeki yıl yüzde 12 oranında büyüyeceği tahmin ediliyor. İnterpromedya Pazar Araştırma Grubu i-Research'ün pazar analizlerine göre kamu, finans ve telekom sektörünün hâla en büyük satın almayı yapan sektörler olarak dikkat çekiyor. Kurumsal tarafta veri depolama donanımı, felaket yönetimi, mobil uygulama, kurumsal kaynak planlaması, iş analitiği, sanallaştırma, veri güvenliği veri merkezi hizmetleri, büyüyen alanlar olarak öne çıkıyor. Törende konuşan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer de, bilişim sektörünün objektif ve sağlıklı bir şekilde değerlendirilmesinde sektörden toplanan verilerin çok önemli olduğuna dikkat çekti.


HARCAMA LİSTESİNDE BİLGİSAYAR ÖN SIRADA

Bilişim 500 araştırmasına göre, KOBİ'lerin yıllık bilgi ve teknolojiye ayırdıkları bütçeleri önceki yıllara göre yüzde 50'nin üzerinde arttı. Ancak öncelikli yatırımları arasında halen ilk sırada bilgisayar yer alıyor. İletişim teknolojileri pazarında rekabet katma değerli servislerle devam ediyor. Akıllı telefon satışları ve internet, iletişim teknolojileri pazarını büyüten unsurlar olarak dikkat çekiyor.



Ömer Temür / TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...