Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

2 sezondur Avrupa'ya gidemeyen Beşiktaş'a UEFA'dan davet geldi

2 sezondur Avrupa'ya gidemeyen Beşiktaş'a UEFA'dan davet geldi

SPOR Haberleri

Siyah-beyazlılar, Fenerbahçe'nin cezasının devam etmesi nedeniyle Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turundan katılacak

Son 2 sezondur Avrupa'ya gidemeyen Beşiktaş'a UEFA'dan sevindirici mektup geldi. Siyah-beyazlı kulübü geçtiğimiz 2 sezonda men cezası vererek Şampiyonlar Ligi'ne kabul etmeyen UEFA, Genel Sekreter Gianni Infantino imzalı kabul mektubunu gönderdi. Avrupa'ya gidemediği için çok büyük maddi kayıplar yaşayan Beşiktaş'a dün ulaşan mektupta, "Kulübünüzün UEFA Şampiyonlar Ligi Kurallar Yönetmeliği'nde aranan tüm kriterleri karşıladığı görülmüştür. Şampiyonlar nbsp;Ligi'ne kabul edildiğinizi tarafınıza bildirmekten mutluluk duyarız" ifadelerine yer verildi. Geçtiğimiz sezonu 3. sırada tamamlayan siyah-beyazlılar, böylece Fenerbahçe'nin cezasının devam etmesi nedeniyle Şampiyonlar Ligi'ne davet edilmiş oldu. 2012-2013 sezonunda mali konularla ilgili hükümlülüklerini yerine getirmediği için UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edilen Beşiktaş, CAS'a yaptığı itirazlardan da sonuç alamayarak Avrupa'ya kabul edilmemişti.
BÜYÜK KAYIP YAŞAMIŞTI
Başkan Fikret Orman ve yönetiminin göreve başladığı ilk günlerde yaşadığı bu şokun ardından siyah-beyazlı ekip bu sefer de 3 Temmuz sürecine takılmıştı. Dosyaları inceleyen UEFA Disiplin Kurulu, Fenerbahçe'yle birlikte Beşiktaş'ı Avrupa'dan men etmişti. Tahkim Kurulu'na yaptığı itirazlardan beklediği cevabı alamayan Kara Kartal, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Tromsö'yü elemesine rağmen gruplarda mücadele edememişti. Daveti 'Hayırlı olsun' sözleriyle karşılayan Başkan Orman, "Bu sene direk katılamadık. Bu turu geçip, sonra bir turumuz daha var. Onu da geçip Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmek istiyoruz" şeklinde konuştu. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...