Devler Dünya Kupası'nda şaşırttı!

/ Kaynak: İHA
Devler Dünya Kupası'nda şaşırttı!

SPOR Haberleri  / İHA

Brezilya'da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası'na yaşanan sürprizler damga vurdu.

Dünya Kupası'nda grup maçlarının tamamlanmasının ardından geçmişte büyük başarılara imza atmış ülkeler, evlerine döndü. Daha önce Dünya Şampiyonu unvanını kazanmış olan İtalya, İngiltere ve İspanya kupaya grup aşamalarında veda ederek, futbolseverleri şaşırttı.
4 DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU BULUNAN İTALYA ELENDİ
Daha önce 1934, 1938, 1982 ve 2006 olmak üzere 4 Dünya Şampiyonluğu bulunan İtalya, ölüm grubu olarak değerlendirilen D grubunda İngiltere, Uruguay ve Kosta Rika ile mücadele etti. İlk maçında İngiltere'yi 2-1 mağlup eden İtalya, ortaya koyduğu performansla beğeni topladı. İkinci maçta kupanın sürpriz takımlarından Kosta Rika ile karşılaşan İtalya, mücadeleden 1-0 mağlup ayrılarak hayal kırıklığı yaşattı. Son maçında Uruguay'a 1-0 mağlup olan İtalya, Dünya Kupası'nın dışında kaldı.
SON ŞAMPİYONDAN ERKEN VEDA
2008 ve 2012 Avrupa Şampiyonu ve son Dünya Şampiyonu İspanya da ülkesine erken dönen takımlardan oldu. Son yıllarda dünya futbolunda lokomotif olarak görülen boğalar, grupta oynadıkları 2 maçın ardından kupadan elendi. İspanya, gruptaki ilk maçında 2010 Dünya Kupası'nda finalde mağlup ettiği Hollanda ile karşı karşıya geldi. Hollanda mücadeleden 5-1 gibi farklı bir skorla galip ayrıldı ve İspanyollar büyük hayal kırıklığı yaşadı. Sonraki maçında Şili'ye 2-0 mağlup olan son şampiyon, prestij maçında Avustralya'yı 3-0 mağlup etti ve kupaya galibiyetle veda etti.
İNGİLTERE DE KUPA DIŞINDA KALDI
1966'da kendi evinde düzenlenen Dünya Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan İngiltere de, Brezilya'dan erken dönenler arasında yer aldı. D grubunda ilk maçlarında İtalya'ya 2-1 mağlup olan İngiltere, ikinci maçta da aynı skorla Uruguay'a yenildi. Son maçında kupanın sürpriz ekiplerinden Kosta Rika ile golsüz berabere kalan İngilizler, topladıkları 1 puanla grup sonuncusu olarak evlerine döndüler. İHA

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...