'Çöl Savaşçıları' kazandı, Cezayir uyumadı!

'Çöl Savaşçıları' kazandı, Cezayir uyumadı!

SPOR Haberleri

'Çöl Savaşçıları' lakaplı Cezayir Milli Takımı'nın 2. tura yükselmesini Cezayirli taraftarlar, milli takımlarının başarısını geç saatlere kadar kutladı.

Cezayirli taraftarlar, milli takımlarının Rusya ile berabere kalarak ikinci tura çıkmasını geç saatlere kadar kutladı. Cezayirli taraftarlar, maçın ardından Brezilyalıların da katılmasıyla stat çevresinde ikinci tura yükselmenin coşkusunu doyasıya yaşadılar. Takımlarının başarısını Arap ülkelerine armağan eden Cezayirliler, başta Filistin olmak üzere kutlamalarda Arap ülkelerinin bayraklarını açmaları dikkati çekti. Maçın oynandığı Curitiba'da ikinci tur coşkusunu geç saatlere kadar yaşayan taraftarlar, Almanya ile karşılaşacak olan takımlarının başarısının devam etmesi temennisinde bulundular. İlk defa ikinci tura çıkma başarısı gösteren "Çöl Savaşçıları" lakaplı Cezayir Milli Futbol Takımı, daha önce 1982, 1986 ve 2010'da dünya kupalarına katılmıştı. AA

nbsp;'Çöl Savaşçıları' kazandı, Cezayir uyumadı!


Cezayir 1-1 Rusya maçı özeti ve golleri izle nbsp;
FIFA 2014'te Cezayir tarih yazdı. Son maçta Rusya'yla 1-1 berabere kalan Kuzey Afrika ekibi 2. tura çıktı ve Almanya'yla eşleşti. Her iki takımın da kontrollü başladığı maçta ilk yarıda Rusya daha etkiliydi. Nitekim 6. dakikadaki Kombarov'un ortasında Kokorin penaltı noktası üzerinden sert bir kafa vuruşu yaptı: 0-1. Arayışlara giren Cezayir kendisine turu getiren golü 60. dakikada buldu. Brahimi'nin ortasında Slimani altı pas uzağında şık bir kafa golüyle ağları havalandırdı: 1-1. Kalan dakikalarda iyi direnen Cezayir maç sonunda 2. tura çıkarken Rusya evinin yolunu tuttu. nbsp;

CEZAYİR RUSYA MAÇI GENİŞ ÖZETİ İZLE

CEZAYİR RUSYA MAÇI GOLLERİ İZLE

Cüneyt Çakır yine başarılıydı
FIFA 2014'te ikinci maçı olan kritik Cezayir-Rusya karşılaşmasını yöneten Cüneyt Çakır ve yardımcıları yerinde kararlarıyla başarılı bir yönetim gösterdi. Hemen hemen hatasız bir maç çıkaran Cüneyt Çakır sahada gösterdiği otoriteyle de iki takım oyuncularının saygısını kazandı. nbsp;

DÜNYA KUPASI MAÇ ÖZETLERİ TIKLA İZLE

DÜNYA KUPASI MAÇLARI GOL VİDEOLARI nbsp;İZLE

DÜNYA KUPASI PUAN DURUMU

DÜNYA KUPASI MAÇ FİKSTÜRÜ-PROGRAMI

DÜNYA KUPASI MAÇLARI CANLI İZLE


Eşleşmenin böylesi
Almanya Cezayir
Dünkü sonuçlardan sonra 2. turda Almanya-Cezayir, Belçika-ABD eşleşmeleri gerçekleşti. Almanya-Cezayir maçı 30 Haziran'da, saat 23.00'te oynanacak. Belçika-ABD ise 1 Temmuz'da saat 23.00'te karşı karşıya gelecek. 1982 Dünya Kupası'nda gruplarda Cezayir o zamanki Batı Almanya'yı 2-1 mağlup etmişti. Ancak son maçlarda Avusturya önünde 1-0 kazanması yeterli olacak olan Almanya golünü atmış, sonrasında iki takım da atak bile yapmayarak maçı bu sonuçla bitirip birlikte tur atlamış, Cezayir elenmişti. nbsp;

nbsp;'Çöl Savaşçıları' kazandı, Cezayir uyumadı!
nbsp;'Çöl Savaşçıları' kazandı, Cezayir uyumadı!



Rusya 6. dakikada Kokorin'le 1-0 öne geçti. 60. dakikada Slimani skoru eşitledi. Başka gol olmayınca Cezayir tarih yazdı ve 2. olarak gruptan çıktı, Almanya'nın rakibi oldu. Rusya ise elendi.

Maçtan dakikalar

Brezilya'nın Curitiba kentindeki Arena da Baixada'da oynanan ve Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçta, Cezayir ile Rusya karşı karşıya geldi.

Maça hızlı başlayan taraf Rusya oldu. Karşılaşmanın 6. dakikasında Rusya'da Dmitry Kombarov'un soldan ortaladığı topa iyi yükselen Alexander Kokorin, Cezayir kalecisi Rais Mbolhi'yi avlayarak takımını 1-0 öne geçirdi.

Golün ardından rakip alanda daha çok baskı kuran Cezayir, ilk tehlikeli atağını 29. dakikada gerçekleştirdi. Medjani'nin kullandığı korner vuruşunda topa iyi yükselen Slimani'nin vuruşunda Rusya kalecisi Igor Akınfeev başarılıydı.

İlk yarının kalan dakikalarında baskılı oyununu sürdüren Cezayir, aradığı golü bulamayınca karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 geride kapattı.

İkinci yarının ilk tehlikeli atağı Rusya'dan geldi. Kokorin ile ceza sahası içinde verkaça giren Alexander Samedov'un sağ çaprazdan vuruşunu Cezayir file bekçisi Rais Mbolhi kornere çeldi.

Bu dakikanın ardında oyunun kontrolünü tamamen ele geçiren Cezayir, aradığı golü 60. dakikada buldu. Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Yacine Brahimi'nin ortasına iyi yükselen Islam Slimani, takımına beraberliği getiren gole imza attı: 1-1

Cezayir, bu dakikaların ardından oyunun temposunu yavaşlatırken, geliştirdiği kontrataklarla etkili olmaya çalıştı. Karşılaşmanın 72. dakikasında hızlı gelişen atakta ceza sahasının çaprazında topla buluşan Esseid Belkalem'in sert şutu Akınfeev'de kaldı.

Rusya'nın son dakikalarda baskısı golle sonuçlanmayınca, karşılaşma 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

Cezayir, H Grubu'nda 4 puanla ikinci olarak Dünya Kupası tarihinde ilk kez ikinci tura yükseldi.

Çakır'ın performansı

Brezilya'nın evsahipliğinde düzenlenen Dünya Kupası'nda H Grubu'ndaki 3. ve son maçlarda görev alan Türk hakemler göz doldurdu. nbsp;

Daha önce Brezilya ile Meksika arasındaki A Grubu karşılaşmasında düdük çalan Cüneyt Çakır, yardımcıları Bahattin Duran ve Tarık Ongun, 1974'te Almanya'da düzenlenen turnuvada maç yöneten Doğan Babacan'ın ardından Dünya Kupası'nda görev yapan ilk Türk hakemler oldu.

İlk maçında gösterdiği başarılı performansla spor kamuoyunun beğenisini kazanan Çakır, Cezayir-Rusya maçında da hatasız bir yönetim gösterdi. Çakır, karşılaşmada 5 kez sarı kartını kullandı.

Güney Kore-Belçika maçında ise Türk asıllı Avustralyalı yardımcı hakem Hakan Anaz görev yaptı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...