IŞİD'i, Rus savaş uçakları vuracak

IŞİD'i, Rus savaş uçakları vuracak

DÜNYA Haberleri

BBC'ye konuşan Irak Başbakanı Maliki, ordusunun önümüzdeki 2-3 gün içerisinde IŞİD'le mücadele için Rusya'dan savaş uçakları alacağını bildirdi.

BBC'ye konuşan Irak Başbakanı Nuri Maliki, Irak'ın ABD'den 36 adet savaş uçağı satın aldığını söyledi. Maliki, teslim sürecinin "yavaş ve çok uzun sürdüğünü" söyledi. Maliki "Dürüst olacağım ve anlaşmayı imzaladığımızda kandırıldığımızı söyleyeceğim. Hava gücümüzü garanti etmek için İngiliz, Fransız ve Rus jetlerini almalıymışız, hava korumamız olsaydı olup bitenin önüne geçebilirdik" dedi.

Maliki, Rusya ve Belarus'tan da Sukhoi tarzı uçak aldıklarını belirterek birkaç gün içinde uçakların militanlara yönelik operasyonlara katılacağını ifade etti.

Irak lideri "İnşallah bir hafta içerisinde bu güç etkin hale gelecek ve teröristlerin inlerini yok edecek" dedi. (BBC Türkçe/Rusya'nın Sesi Radyosu)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...