Berberlere 300 metre sınırı geliyor!

/ Kaynak: İHA
Berberlere 300 metre sınırı geliyor!

YAŞAM Haberleri  / İHA

Nüfus oranına göre 300 metre altında olan yere berber ruhsatı verilmemesi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na teklif yapıldı, işte detaylar...

Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş, nüfus oranına göre 300 metre altında olan yere berber ruhsatı verilmemesi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na teklif verdiklerini belirterek, "Onaylandığında berberlere aynı bir minibüs gibi, bir taksi gibi sınırlama getirilecek. Berber ve kuaför salonu açmak zorlaşacak" dedi.Bayram Karakaş, yeni uygulamanın hayata geçirilmesi için çalışmalara başladıklarını açıkladı. Türkiye'nin dört bir yanında bulunan odalardan gelen sorun, görüş ve önerilerle alakalı Ar-Ge çalışmaları yaptıklarını belirten Karakaş, "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve özellikle Sağlık Bakanlığı'yla çalışmalar yürüttük. Özellikle Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndaki iş yerleri mesafesiyle alakalı çalışmalar yaptık. Resmi envanterlerimizi oluşturarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bu konuyla alakalı dosyamızı verdik. Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcımız Fatih Metin de bize dönerek çalışmalarında kayda alındığını, bu çalışmaların bize hem sözlü hem de resmi olarak geri döndü. Berberlere aynı bir minibüs gibi bir taksi gibi sınırlama getirilerek herkesin 300 metre aralığının altında berber ya da kuaför salonunu açamayacak. Bunu yakın zamanda hayata geçirmek için çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Samsun Berberler Odası Başkanı Zabit Pilan ise, "Bir caddede birkaç berberin olmasından ben rahatsızım. Biz 500 metre mesafe istedik. Dolayısıyla bunu 300 metreye düşürdüler. Eğer bu onaylanırsa dolmuş hattı ki gibi olacak. Bir caddede nüfus oranına göre 300 metre altında olan aralıkta ruhsat verilmeyecek. Meslektaşlarımız daha saygınlık kazanacaktır" şeklinde konuştu.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...