Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul Başsavcısı: 'Tüm Türkiye sallandı'

/ Kaynak: DHA
İstanbul Başsavcısı: 'Tüm Türkiye sallandı'

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Gazetecilerle sohbet toplantısı düzenleyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, 17 Aralık soruşturması hakkında da bilgi verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, "(17 Aralık soruşturması) Hata yapmamaya çalışıyoruz. Kimsenin hakkına girmemek için uğraşıyoruz. Yaptığımız soruşturmalarda arkamızda yuh dedirtecek tasarruflarda bulunmayacağız. Ciddi olaylar bunlar. Tüm Türkiye sallandı. Halkımız verilen kararları görecek. Sorumluluğumun bilincindeyim" dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, gazetecilerle sohbet toplantısı düzenledi. Ses ve görüntü kaydının yapılmadığı yaklaşık 1 buçuk saat süren toplantıda Başsavcı Salihoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başsavcı Salihoğlu, "17 Aralık", "25 Aralık", "Selam Terör Örgütü" ve "Uğur Kurt" gibi önemli soruşturmaların devam ettiğini belirtti.

"BAŞBAKAN DİNLENDİKTEN SONRA KİM KENDİNİ GÜVENDE HİSSEDEBİLİR"

Yasadışı dinlemelerin Türkiye'de önemli bir sorun olduğunu ifade eden Başsavcı Salihoğlu, "Başbakan dinlendikten sonra kim kendini güvende hissedebilir. Başbakan ve bakan dinleniyorsa dinleme mi yoksa dinlemenin içeriği mi önemli?" dedi.
nbsp;Hadi Salihoğlu, Selam örgütü dosyasının basına sızması ile ilgili bir soruşturma olup olmadığına ilişkin soruya ise, "Susma hakkımı kullanıyorum" diye yanıt verdi.

"HATA YAPMAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

"17 Aralık yolsuzluk soruşturmasının başlamasının ardından 6 ay geçmesine rağmen henüz neden tamamlanmadığı" sorusuna ise Salihoğlu, "Hata yapmamaya çalışıyoruz. Kimsenin hakkına girmemek için uğraşıyoruz. Yaptığımız soruşturmalarda arkamızda yuh dedirtecek tasarruflarda bulunmayacağız. Ciddi olaylar bunlar. Tüm Türkiye sallandı. Halkımız verilen kararları görecek. Sorumluluğumun bilincindeyim" diye konuştu.

"SORUŞTURMA BİTİNCE AÇIKLAYACAĞIZ"

Bir gazetecinin "Gezi olayları döneminde Kabataş'ta saldırıya uğradığı iddia edilen Z. D. İle ilgili soruşturma dosyasında saldırının görüntüleri var mı? Soruşturma ne aşamada?" sorusu üzerine Salihoğlu, görüntü olup olmadığına ilişkin bilgi vermedi. Salihoğlu, "Soruşturma bitince açıklayacağız" dedi.

"İZİN YAZISI HENÜZ GELMEDİ"

'Okmeydanı'ndaki cemevinde polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Uğur Kurt soruşturmasında İstanbul Valiliği'nin polisle ilgili soruşturmaya izin verip vermediği' sorusu üzerine Başsavcı Salihoğlu, "İzin yazısı henüz gelmedi" şeklinde cevap verdi.

"NE SİYASİ İKTİDARI YIPRATMAK NE DE YARANMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak herkese eşit mesafede olduğunu ifade eden Hadi Salihoğlu, "Ne siyasi iktidarı yıpratmak ne de yaranmak için çalışacağız. Ben herkesin başsavcısıyım" diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU'NU ARAYIP ÖZÜR DİLEDİM"

Salihoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sehven ifadeye çağrılmasıyla ilgili olarak da, "Burada bir yanlışlık oldu. Sayın Kılıçdaroğlu ifadeye çağrıldı. Ben hemen kendisini arayıp özür diledim" dedi.

"ATEŞİN İÇİNDE OTURUYORUZ"

"Zor bir yerdeyiz. Ateşin içinde oturuyoruz" diyen Başsavcı Salihoğlu, "Oğlumun 25 Aralık soruşturmasında adı geçen bir işadamının avukatı olduğu iddia edildi. Allahtan korkun. Ben 21 Ocak'ta buraya geldim. Oğlum da 'Yok öyle birşey' dedi. Bu günlere onurum şerefimle geldim. Allaha ısmarladık deyip gideceğiz" ifadelerini kullandı.DHA

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...