Ukrayna Krizi: Kırım'dan kaçış sürüyor

/ Kaynak: AA
Ukrayna Krizi: Kırım'dan kaçış sürüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

BM, Kırım'dan kaçarak yerinden olanların sayısının 12 bine ulaştığını, Ukrayna'dan Rusya'ya geçenlerin sayısının ise yaklaşık 110 bin olduğunu açıkladı.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Melissa Fleming, BM Cenevre Ofisi'nde yaptığı basın toplantısında son dönemde Ukrayna'da evlerini terk edenlerin sayısında artış yaşandığına dikkati çekti.


Ukrayna'daki krizin başlangıcından bugüne kadar 12 bini Kırım'dan olmak üzere, ülke içinde 54 bin 400 kişinin yerinden edildiğini belirten Fleming, son bir haftada 16 bin 400 kişinin yerinden olduğunu belirlediklerini söyledi. nbsp;


Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalar nedeniyle Ukrayna dışına çıkan insanların sayısında da artış olduğunu ifade eden Fleming, yıl başından bu yana Rusya'ya giden Ukraynalı sayısının yaklaşık 110 bin olduğunu, ancak bunların 9 bin 600'ünün sığınma başvurusunda bulunduğunu kaydetti.


Fleming, Polonya, Belarus, Çek Cumhuriyeti ve Romanya'ya sığınma başvuru yapanların sayısının da 750 olduğunu belirtti. nbsp;


Evlerini terk ederek Rusya'ya gidenlerin çoğunun, Ukrayna'ya geri dönmeleri halinde misilleme ile karşılaşabilecekleri korkusuyla nbsp;sığınma başvurusunda bulunmadıklarına dikkati çeken Fleming, Rusya'ya sığınanların Rostov ve Bryansk şehirlerindeki kamu binalarına ve çadır kentlere yerleştirildiğini söyledi.


Fleming, bazı doğu Ukraynalıların Kırım'a gittikleri yönünde teyit edilmemiş bilgiler aldıklarını da kaydetti.


Yer değiştirmelere ilişkin verileri yerel ve merkezi makamlardan, sivil toplum örgütlerinden elde ettiklerini belirten Sözcü Fleming, Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeleri izlemek için bölgedeki varlıklarını artırdıklarını ve personel gönderdiklerini sözlerine ekledi.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...