Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriye'deki savaştan kaçmıştı

/ Kaynak: İHA
Suriye'deki savaştan kaçmıştı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Suriye'deki savaştan kaçıp Konya'ya gelerek tarlada çalışmaya başlayan 19 yaşındaki genç, su kanalında akıntıya kapılarak kayboldu.

Olay, saat 12.30 sıralarında Konya'nın Çumra ilçesi Alemdar Mahallesi'nden geçen Çarşamba kanalında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Bedir Dahil (19) yaklaşık 8 ay önce kardeşleri ve amcasının çocuklarıyla birlikte Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındı. Daha sonra Çumra'ya yerleşen Suriyeli gençler tarlada çalışmaya başladı. Bedir Dahil, öğle saatlerinde Çarşamba Çayı'na düştü. Kuvvetli akıntıya dayanamayan Dahil, gözlerden kayboldu. Yakınları genci kurtaramayınca jandarmaya haber verdi. Olay yerine jandarma, ambulans ve Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) görevlileri sevk edildi. Başlatılan arama kurtarma çalışmaları kapsamında önce suyun aktığı kanalın kapakları kapatıldı. Su seviyesi azaldıktan sonra AFAD dalgıçları kanalda Suriyeli genci aramaya başladı. Bedir Dahil'in erkek kardeşi Muhammet ve amcasının oğlu Ali de arama çalışmalarını takip ederken, genci arama çalışmaları devam ediyor. Bedir Dahil'in amcasının oğlu Ali Dahil, Bedir'in suya girdiğini görmediğini belirterek, "Serinlemek için suya girdiğini söylüyorlar. Ama bu saçma geliyor bana, çünkü Bedir yüzme bilmiyor. Belki düştü, belki başka bir şey oldu bilmiyoruz. Arama çalışmaları 4'te başladı. Suyu kapattılar, su durdu. Sonra aramaya başladılar. 5-6 ay önce Suriye'deki savaştan kaçarak buraya gelmiştik. Para kazanıp Suriye'deki ailemize yollayacağız" dedi.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...