SPK haftalık bülteni

/ Kaynak: AA
SPK haftalık bülteni

Ekonomi Haberleri  / AA

Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ, 250 milyon lira tutarında borçlanma aracı ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurdu.

SPK haftalık bültenine göre, Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ 250 milyon lira, Yapı Kredi Finansal Kiralama AO 200 milyon lira, Dünya Göz Hastanesi AŞ 200 milyon lira ve Analiz Fakroring AŞ de 20 milyon lira tutarında borçlanma aracı ihracı için Kurul'a müracaat etti.

SPK, sermaye piyasası kurumlarında ve halka açık anonim ortaklıklarda lisansa tabi görevlerde çalışacak kişilerin yabancı uyruklu olması veya yurtdışında finansal piyasalar alanında en az 3 yıl çalışanların, ilgili düzenlemelerde öngörülen diğer şartları taşımaları kaydıyla sahip oldukları uluslararası geçerliliğe sahip belirlenen lisanslar ile Kurul lisanslarını gerektiren unvan ve pozisyonlarda görev alabilmelerine karar verdi.

Buna göre, The Chartered Financial Analyst Level 1, Level 2 ve Level 3 ile General Securities Representative Examination (Series 7) belgelerine sahip kişilerin, SPK'nın belirlediği lisansların bir kısmına sahip oldukları kabul edilecek.

Kurul, İş Finansal Kiralama AŞ'nin 37 milyon 138 bin lira, Anadolu Cam Sanayi AŞ'nin 29 milyon lira ve Lokman Hekim AŞ'nin 8 milyon lira tutarında bedelsiz sermaye artırım başvurusu ile Hacı Ömer Sabancı Holding AŞ'nin 500 milyon lira, Beykoz Doğa Öğretim Yatırım ve Ticaret AŞ'nin 100 milyon lira tutarında borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı.

4 kişi hakkında duyurusu, 8 kişiye 2 yıl işlem yasağı

SPK, Taraf Gazetecilik Sanayi ve Ticaret AŞ pay piyasasında 17 Haziran 2013 ile 9 Ekim 2013 tarihleri arasında yapılan işlemlerin incelenmesi sonucunda dört kişi hakkında suç duyurusunda bulunmaya karar verdi, 8 kişi için de 2 yıl işlem yasağı getirdi.

Ar Tarım Organik Gıda ile ilgili işlemler nedeniyle kurum ve kişilere 840 bin lira ceza

Kurul, Ar Tarım Organik Gıda AŞ paylarında gerçekleştirilen işlemlerle ilgili ise Tümer Tarım Hayvancılık İç ve Dış Ticaret AŞ'ye toplam 560 bin 182 lira ve Mert Eren'e 280 bin 91 lira idari para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.

SPK, Euro Yatırım Menkul Değerler AŞ pay piyasasında 17 - 24 Haziran 2014 döneminde gözlenen olağan dışı fiyat ve miktar hareketlerinin incelenmesi sonucunda, yatırım kuruluşlarının müşterilerinden bu şirketin pay piyasasında internet üzerinden emir kabul etmelerinin 1 ay süreyle yasaklanmasına da karar verdi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...