CHP'de Ekmel Bey direnci

CHP'de Ekmel Bey direnci

GÜNDEM Haberleri

CHP parti yönetimi İhsanoğlu'na desteği artırmak için bastırıyor, ulusalcı vekiller imza vermiyor.

CHP ile MHP Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli'nin ortak köşk adayı olarak açıkladıkları Ekmeleddin İhsanoğlu'na CHP'de çok sayıda milletvekilinin direnci sürüyor. İhsanoğlu'nun adaylığı için 130 kişilik CHP grubundan 105 civarında milletvekili imza desteği verirken, 22 civarında milletvekili ise imza vermemekte direniyor.
CHP'de İhsanoğlu'nu isminin açıklanmasıyla parti içinde bazı milletvekilleri tepki göstermişti. Parti yönetiminin İhsanoğlu'nu aday göstermek için açtığı imza listesine de bu tepki yansıdı. Çok sayıda milletvekili imzalamadı. İmzalar 105'e ulaşırken, bazı milletvekillerinin "yurtdışında ya da illerinde oldukları" gerekçesiyle imza atmadıkları belirtildi.
nbsp;Parti yönetimi imza sayısını artırmak ve fireyi mümkün olduğunca aza indirmek için bazı milletvekillerini telefonla ikna etmeye çalışırken, bazı milletvekilleri için de "yakın arkadaşlarını" devreye sokuyor. Çatı adaya karşı çıkan eski Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ile milletvekilleri Tanju Özcan, Melda Onur ve Bihlun Tamaylıgil'in de imzalarını attığı belirtildi. İhsanoğlu'nun aday gösterilmesini eleştiren eski Genel Başkan Deniz Baykal ve kendisine yakın milletvekilleri de imza vermedi. Yurt dışında olan Baykal'ın yakın çevresine "Telefonla arayıp imza istesinler bakalım" dediği öğrenildi. Baykal ekibi dışında partinin "ulusalcı" olarak bilinen çok sayıda milletvekili de İhsanoğlu'nun adaylığına destek vermedi. Parti grup yönetimi imza sayısını artırmak için bugün de milletvekillerinin imza verebilmeleri için grup yönetiminde görevli bulunduracak.
HAFTA BAŞINA KALABİLİR
CHP ve MHP İhsanoğlu'nun adaylık başvurusunu yarın yapmayı planlıyor. Başvuru için MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural saat 13:00'e Meclis Başkanlığı'ndan randevu aldı. Ancak, hem imza sayısının daha da yükseltilebilmesi hem de başvurunun çalışma günü olması sebebiyle pazartesi gününe sarkıtılabileceği belirtiliyor.
İmza vermeyen milletvekilleri şöyle: İstanbul Milletvekili Nur Serter, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, İstanbul Milletvekili Süheyl Batum, Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, ile eski Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin, Gökhan Günaydın, Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, nbsp;eski Genel Başkan Deniz Baykal ile Antalya Milletvekilleri Yıldıray Sapan, nbsp;Osman Kaptan, Arif Bulut, Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Mersin Milletvekilleri Ali Rıza Öztürk ve İsa Gök ve Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Gülsün Bilgehan, Güldal Mumcu ve Kemal Ekinci.
Şükran KABAN / TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...