Erdoğan'ın ismi 113 imza ile bildirilecek

Erdoğan'ın ismi 113 imza ile bildirilecek

GÜNDEM Haberleri

Köşk için adaylık süreci yarın başlıyor. AK Parti adayını salı günü açıklayacak. 313 vekilin 113'ü başvuru dilekçesine imza atacak.

Cumhurbaşkanı adaylığı için TBMM Başkanlığına veya YSK'ya yapılacak başvurular yarın başlıyor. Adaylık başvuruları, 3 Temmuz Perşembe saat 17.00'ye kadar yapılabilecek. TBMM Başkanlığına yapılan başvurulara ait bilgi ve belgeler, 4 Temmuz Cuma günü saat 17.00'ye kadar YSK Başkanlığına gönderilecek. YSK, adaylık başvurularını 5 Temmuz Cumartesi günü incelemeye başlayacak ve tespit edilen eksikliklerin tamamlanmasına ilişkin yazılı bildirimde bulunulacak. Yani, adaylık düğümü önümüzdeki hafta tamamıyla çözülecek. Daha önce gazetemiz aracılığıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini açıklayacaklarını duyuran AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin dün de ne kadar milletvekiliyle başvuruda bulunacakları hakkında bilgi verdi. Şahin, "Salı günü AK Parti Grubu olarak 113 milletvekilinin imzasıyla cumhurbaşkanı adayımızı Ankara'da açıklayarak, aynı gün TBMM'ye takdim edeceğiz" diye konuştu. AK Parti'nin Meclis'te 313 sandalyesi bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...