Cezayir için intikam vakti

Cezayir için intikam vakti

SPOR Haberleri

1982 Dünya Kupası'nda Avusturya ile el ele verip elenmelerine sebep olan Almanya ile görülecek hesapları olduğunu söyleyen Cezayirliler 'intikam' diyor.

2014 FIFA Dünya Kupası H Grubu'nda mücadele eden Cezayir tarih yazdı. Grubunda ilk maçında nbsp;Belçika'ya 2-1 mağlup olan 'Çöl Tilkisi', ikinci maçında Güney Kore'yi 4-2 yenip kapıyı araladı. Cüneyt Çakır'ın yönettiği son karşılaşmada Rusya ile 1-1 berabere kalan Cezayir, tarihinde ilk defa Dünya Kupası'nda ikinci tura yükselirken Almanya ile eşleşti. İki ülke 1982 Dünya Kupası'nda aynı grupta yer almış, Cezayir karşılaşmayı 2-1 kazanarak bir Avrupa takımını yenen ilk Afrika temsilcisi unvanını elde etmişti. Ancak Cezayir, aynı dili konuşan Almanya ve Avusturya'nın birbirleriyle oynadığı şike kokan maç sonrasında kupaya veda etmişti. 1982'den sonra 1986, 2010'da galibiyet elde edemeyen takım, Fas, Kamerun, Senegal, Nijerya ve Gana'dan sonra ikinci tura yükselen altıncı Afrika takımı oldu.
Halilhodzic'ten gözdağı
Cezayir'in tarihi başarısı Afrika'da olduğu kadar Arap dünyasında da geniş yankı uyandırdı. Başta Filistin olmak üzere birçok ülkede taraftalar zaferi sabahlara kadar tur atarak kutladı. Cezayirli taraftarlar kadar oyuncular da Almanya eşleşmesini "intikam vakti" olarak değerlendirdi. Önümüzdeki sezon Trabzonspor'u çalıştıracak olan Cezayir Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, "Çok ama çok gururluyuz. Son üç yıldır yaptığımız çalışmaların karşılığını aldık" derken Almanya karşısındaki şanslarıyla ilgili olarak da "Ben daha iyisini yapabileceğimizi düşünüyorum. Almanya'yı neden yenemeyelim? Tura inancımız var. Biz Brezilya seviyesinde değiliz ama Porto Alegre'de Brezilya taraftarını safımıza çekmek için her şeyi deneyeceğiz" dedi. Rusya'ya attığı golle turu getiren isim olan Slimani de, "Almanya ile görülecek bir hesabımız var" ifadelerini kullandı. nbsp;


CEZAYİR UYUMADI
Cezayir'in Dünya Kupası'nda ikinci tura çıkması ülkeyi bayram yerine çevirdi. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte sokaklara dökülen taraftarlar havai fişek gösterileri ve tezahüratlar eşliğinde sabahlara kadar kutlama yaptı. Cezayir devlet televizyonu birçok yerde gerçekleştirdiği canlı bağlantılarla coşkuyu ekranlarına taşıdı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...