Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ferdi Tayfur - Ata Demirer davasında karar!

Ferdi Tayfur - Ata Demirer davasında karar!

MAGAZİN Haberleri

Ferdi Tayfur'un, senaryosunu çalıp "Berlin Kaplanı" filmini çektiği iddiasıyla Ata Demirer'e açtığı dava sonuçlandı.

Ferdi Tayfur ve Ata Demirer'i karşı karşıya getiren süreç, 2009 yılında aynı programa konuk olmalarıyla başladı.
Tayfur, yayında "Lambalı Saz" adlı film projesinden bahsetti ve Demirer'e başrol teklif etti. Demirer ise sanatçıdan senaryosunu kendisine göndermesini istedi. Üç yıl sonra Demirer, "Berlin Kaplanı"nı vizyona soktu.


Tayfur, "Gönderdiğim senaryodan izinsiz alıntı yaptı" diyerek dava açtı. Ünlü komedyen ise iddiayı reddetti, Tayfur'un senaryosunun eline ulaşmadığını söyledi.


Dava, önceki gün sonuçlandı, mahkeme Demirer'i haklı buldu. Hakim, "Berlin Kaplanı"nın senaryosunun Demirer'e ait olduğuna, Tayfur'un film üzerinde hiçbir hakkının bulunmadığına'' hükmetti.


Ata'nın davası sürüyor Ata Demirer, iddialarıyla kamuoyu önünde kendisini küçük düşürdüğü gerekçesiyle Ferdi Tayfur'a 100 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı. 2012 yılında açılan bu davanın da önümüzdeki aylarda karara bağlanması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...