Kılık değiştiren katilleri, mısırcı polisler yakaladı

/ Kaynak: İHA
Kılık değiştiren katilleri, mısırcı polisler yakaladı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Bursa'da kız yüzünden öldürülen Ahıska Türkü gencin katil zanlılarını, mısırcı kılığına girerek günlerce iz süren cinayet bürosu dedektifleri yakaladı.

Olay, 11 Haziran Çarşamba günü akşamı merkez Osmangazi ilçesi Panayır Mahallesi Filiz Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, 3 aydır Bursa'da babasının evinde 6 yaşındaki çocuğuyla yaşayan Çeçen L.K. (24) ile Ahıska Türkü Vatanbek Mavludov (34) arasında gönül ilişkisi başladı. Kızın İstanbul'da yaşayan ve bu ilişkiden haberi olmayan ablası L.K., kardeşini telefonla aradı. Bu sırada telefonu Mavludov açtı. Abla ile Mavludov arasında telefon tartışması küfürleşmeye kadar gitti. Tartışmanın ardından abla ve 8 kişi, iki otomobille İstanbul'dan Bursa'ya geldi. Panayır Mahallesi'nde buluşan taraflar arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü.

Çıkan arbedede vücudunun 4 yerinden bıçaklanan Mavludov, kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Mavludov'un arkadaşı M.D. (35) sağ göğsünden bıçaklanırken, diğer arkadaşı M.E. de silahla ağır yaralanarak Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

3 ZANLI KOCAELİ'NDE YAKALANDI nbsp;
Olayın ardından soruşturma başlatan Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 7 ve 31 plakalı araçla kaçan 9 kişinin peşine düştü. Gürcistan ve Çeçen uyruklu M.O. (43), A.M. (38) ile G.G. (30) Kocaeli'nde gözaltına aldı. Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 kişi tutuklandı.

3 kişinin Kocaeli'de yakalanmasının ardından Bursa İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar'ın talimatıyla Çeçen komutan S.K.'nin büyük kızı L.K. ve diğer 5 kişiyi yakalamak için özel bir ekip kuruldu. Ekipler, 20 gün boyunca Kocaeli, Yalova ve İstanbul'da 6 ayrı adrese operasyon yaparak zanlıları aradı. Ayrıca S.K.'nin Bursa'daki ikametinde yapılan aramalarda çok sayıda kurusıkı, fişek, sahte pasaport ve mühür ele geçirildi.

KILIK VE KİMLİK DEĞİŞTİRMİŞLER nbsp;
Öte yandan abla L.K. ile dini nikahlı eşi M.B.'nin kimlik değiştirdiği tespit edildi. Birçok noktada güvenlik kameralarını kontrol eden ekipler, L.K. ile M.B.'nin kılık değiştirdiğini tespit etti. L.K.'nin, çarşaf giyip gözlük takarak yüzünü gizlemeye çalıştığı, M.B.'nin ise saçlarını asker gibi kestirip sakallarını kestirdiği ortaya çıktı. Zanlıların yeni kılıklarının öğrenilmesinin ardından alarma geçen ekipler, tek tek sınır kapılarını arayarak şahısların yurt dışına kaçmalarını engelledi.

POLİSLER MISIRCI KILIĞINA GİREREK ZANLILARI BEKLEDİ
Daha sonra İstanbul'daki pek çok benzinlik ve iş yerlerindeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, Aksaray ve Pendik'te şahısların gelebileceği 2 ayrı adres tespit edildi. Burada mısırcı kılığına giren polisler, 10 gün boyunca kapının önünde zanlıların gelmesini bekledi. 26 Haziran Perşembe günü saat 18.00 sıralarında L.K. ile M.B.'nin Aksaray'daki evine geldiklerini tespit eden ekipler, operasyon için start verdi.

GÖZALTI ESNASINDA ARBEDE YAŞANDI nbsp;
L.K. ve M.B.'yi gözaltına almak isteyen ekipler ile zanlılar arasında arbede yaşandı. Polise teslim olmamak için uzun süre direnen 2 kişi, güçlükle gözaltına alındı. Öte yandan L.K. ve M.B.'nin aikidocu olduğu ve siyah kuşaklarının olduğu öğrenildi.

Cinayeti kabul eden abla L.K'nin, "Ölen şahıs ile kardeşim arasında tasvip etmediğimiz bir ilişki başladı. Bunun üzerine ben de telefonla kardeşimi aradım. Telefona Mavludov çıktı. Ona kız kardeşimden ayrılmasını söyledim. Aramızda tartışma çıktı. Tartışmanın küfürleşmeye kadar gitmesinin ardından Bursa'da buluştuk. Bursa'daki buluşmamızda da tekrar küfürleşmeler oldu. Bunun üzerine bu olay yaşandı" dediği öğrenildi.

ZANLILARIN 3 GÜN SONRA YURT DIŞINA KAÇACAĞI ORTAYA ÇIKTI nbsp;
Çeçen L.K. ile dini nikahlı eşi M.B.'nin yurt dışına kaçmaya hazırlandığı öğrenildi. İki şahsın sahte pasaport çıkarmak için para bulduğu ve 3 gün sonra pasaportları alıp yurt dışına kaçacakları öğrenildi. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, zanlıları tam zamanında yakalayarak yurt dışına kaçmalarını engelledi. Firari 4 zanlının da yakalanması için bu özel ekiplerin görevlerini sürdüreceği ifade edildi. Yakalanan ve kaçan şahıslarla ilgili ekipler Interpol ile de bağlantı kurdu. Yakalanan zanlılardan L.K.'nin Türkiye'de Melike ismi ile bilindiği belirtildi.

nbsp;Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen L.K. ile M.B. tutuklandı.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...