Dünyaca ünlü tenordan unutulmaz konser

/ Kaynak: İHA
Dünyaca ünlü tenordan unutulmaz konser

MAGAZİN Haberleri  / İHA

Dünyaca tanınmış Yunan tenor Mario Frangoulis, İzmir Festivali kapsamında Efes Antik Tiyatro'da dinleyicilerine unutulmaz bir gece yaşattı

Yunan Tenor Mario Frangoulis, 28. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında Efes Antik Tiyatro'da konser verdi. Ege Denizi'nin iki kıyısını paylaşan Türkiye ve Yunanistan dostluğunun pekiştiği etkinliği birçok tanınmış isim takip etti. Konseri Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Fener Rum Patriği Bartelomeo, İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Kyriakos Loukakis, Yunanistan Meclis Başkan Yardımcısı Georgios Katrantzis, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris, İtalya, Litvanya ve Hırvatistan Büyükelçileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Temsilcisi Serpil Alpman da izledi. Köşe yazarı Hıncal Uluç'un da katıldığı ve İzmir Festivali'nin en sevilen sanatçılarından olan Mario Frangoulis'e konserde İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü soprano Aytül Büyüksaraç da bazı eserlerde düet yaparak eşlik etti. İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nı Yunan Şef Lukas Karytinos yönetti.


Yunanistan'ın altı aylık Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı kültürel etkinlikleri çerçevesinde, Yunanistan Büyükelçiliği ve İzmir Başkonsolosluğu işbirliği ile gerçekleşen konserde Frangoulis ve Büyüksaraç, ColePorter'ın "So in Love" ve Mikis Theodorakis'in "Pheadra" adlı eserlerinde düet yaptı.


"ÇOK GÜZELDİ"
En sevilen aryalardan, tanınmış Yunan bestecilerin eserlerine uzanan ve oldukça zengin bir program sunan, güçlü vokali ve sahnedeki canlılığı ile izleyenleri kendine hayran bırakan ünlü sanatçı Mario Frangoulis, izleyenler tarafından dakikalarca alkış aldığı konserden sonra tekrar tekrar sahneye çıkarak final şarkılarını seslendirdi. Efes'in büyüleyici atmosferinde dünyaca ünlü bir sanatçıyı dinlemenin keyfini çıkaran sanatseverler Efes Antik Tiyatro'da yapılan etkinliklerin hep farklı ve çok özel olduğunu belirttiler. Konseri büyük bir keyifle izleyen Fener Rum Patriği Bartelomeo, "Çok güzeldi" dedi. Dünyaca ünlü sanatçıyı ilk kez izleyen bazı vatandaşlar ise, böyle bir geceyi düzenleyen ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
MAGAZİN
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...