Beyoğlu'nda gergin anlar

/ Kaynak: İHA
Beyoğlu'nda gergin anlar

YAŞAM Haberleri  / İHA

Taksim İstiklal Caddesi Tünel Meydanı'nda bir araya gelen Antikapitalist Müslümanlar grubu üyeleri, cadde üzerine açtıkları sofrada iftar açmak istedi.

Ramazan'ın ilk iftarını İstiklal Caddesi'nde kurdukları 'Yeryüzü Sofrası'nda açmak isteyen Antikapitalist Müslümanlara polis izin vermezken, zaman zaman arbede yaşandı.

Taksim İstiklal Caddesi Tünel Meydanı'nda bir araya gelen Antikapitalist Müslümanlar grubu üyeleri, cadde üzerine açtıkları sofrada iftar açmak istedi. Polis, tramvay yolu kapandığı için gruba izin vermedi. Bunun üzerine grup ve polis arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Öte yandan Gezi eylemlerine destek veren bir grup da iftar sofrasına katılarak, Antikapitalist Müslümanlara destek verdi. İftara katılanlar evden getirdikleri yiyecek ve içeceklerle iftar sofrasında otururken, Çevik Kuvvet ekipleri ile iftara katılanlar arasında gerginlik çıktı. Bunun üzerine polis, iftara katılanların etrafını çevirerek, 'Yeryüzü Sofrası'nın İstiklal Caddesi'ne doğru genişlemesinin önüne geçti.

"YANLIŞ BİR KARAR BU"

Antikapitalist Müslümanlar'ın iftarına İhsan Eliaçık ve CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da katıldı. Ramazan boyunca Türkiye'nin her yerinde 'Yeryüzü Sofrası' kuracaklarını söyleyen İhsan Eliaçık, "İnşallah Ramazan ayı boyunca bir müdahale etmezler. Halk yine sofrasını kurdu. Onlar yine bize izin vermediler. Böyle bir sofraya, kimseye zararı olmayan, neşe, sevinç, kardeşlik içerisinde, dayanışma içerisinde bin bir türlü insanın bir araya geldiği, inançlısı inançsızı bir araya geldiği böyle bir sofraya müdahale etmenin kime ne yararı olabilir. Yanlış bir karar bu" dedi.

Polis engeli üzerine grup, 'Allah, ekmek, özgürlük', 'Her yer Taksim her yer direniş' şeklinde sloganlar atarak durumu protesto etti.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...