İlk iftarda bir ilk

/ Kaynak: İHA
İlk iftarda bir ilk

YAŞAM Haberleri  / İHA

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye'nin tek çocuk iftarında, yaklaşık 3 bin çocuk aynı sofrada hep birlikte iftar yaptı.

Her yıl Ramazan ayında birbirinden farklı ve özgün projeleri hayata geçiren Esenler Belediyesi, "geleneği olmayanın geleceği de olmaz" ilkesinden hareketle bu yıl da geleneğini bozmadan 2 yıl önce başlattığı çocuk iftarı uygulamasını devam ettirdi. İlk defa oruç tutmaya başlayan bin çocuk, iftarlarını akranlarıyla birlikte açmanın sevincini yaşadı. Çocuklar, hayatlarının ilk iftarında Karagöz-Hacivat tiplemeleri, animasyonlar ve palyaçolar eşliğinde eğlendi. Her etkinliğin çocuklar düşünülerek hazırlandığı iftarda çocuklar, sürpriz hediyelerle iftarını geçirdi. 9 yaşındaki Recep Karabaş, çok acıktığını ve iftar için sabırsızlandığını söyledi. Karabaş, "Çalıştım, acıktım, susadım. Birazdan ezan okunacak ve çok heyecanlıyım" dedi.

Gün içerisinde acıkmadığını ama halsiz hissettiğini söyleyen Birgül Koç ise, "İlk oruç tutanlarla beraber olduğum için kendimi özel hissettim" şeklinde konuştu.

İlk iftarını çocuklarla birlikte yaptığını ve uygulamanın Esenler Belediyesi'nin geleneği haline geldiğini belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Bu geleneği devam ettirmek istiyoruz. İstiyoruz ki çocuklar zihinlerinde ileriki tarihlerde şehirlerinde ne var dediklerinde güzel hatıralar olsun ve güzel gelenekleri hatırlasınlar. Çocuklar için mahallelerimizde sürekli etkinliklerimiz var. Her mahallede çocuk animasyonu ve çocuk gösterilerimiz var. Her gün Ramazan etkinliklerimizde mutlaka çocuklar için bir programımız var. Şuan burada 3 bin çocuk iftar ediyor" dedi.

Türkiye'nin tek "çocuk iftarı"na Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, belediye başkan yardımcıları, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Zengin Topal ve yaklaşık 3 bin çocuk ile anneleri katıldı.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...