Başbakan Erdoğan İslam dünyasının birliği için dua etti

Başbakan Erdoğan İslam dünyasının birliği için dua etti

GÜNDEM Haberleri

'Müslüman ülkeler Türkiye'yi umut olarak görüyor. Ümmetin parçalanmasını isteyenlere karşı dik durmaya, birlik olmaya mecburuz...'

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Sultanahmet Meydanı'nda, Fatih Belediyesi'nin iftarına katılan on binden fazla vatandaşa hitaben bir konuşma yaptı. Vatandaşların ramazanını tebrik eden Erdoğan, bu ayda yoksul kesimin düşünülmesi gerektiğine dikkati çekti, İslam dünyasının birliği ve beraberliği için dua etti. Erdoğan, Mısır, Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmelere değinerek, "İnşallah Mısır'daki zulümler bitsin. Suriye'de ölümler bitsin. Oradaki kardeşlerimiz de huzur içinde yaşayabilecekleri ramazanlara ulaşsın. İnşallah Irak'taki katliamlar da dursun. Irak'taki kardeşlerimiz de o mutlu yaşayabilecekleri günlere en kısa zamanda kavuşsunlar. Aynı temennim Libya için, Myanmar için. Dünyanın neresinde olursa olsun, nerede bir zulüm varsa o zulümlerin sona ermesi temennimizi yenilemek istiyorum" diye konuştu. Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "Bu senenin bir farklılığı var. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidiyoruz. Bu cumhurbaşkanlığı seçiminin de ülkemiz için, milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Ve bir olalım, beraber olalım. İnşallah aydınlık yarınların Türkiyesi'ni, 2023'ün Türkiyesi'ni de farklı bir şekilde inşa edelim." Erdoğan, daha sonra Birlik Vakfı'nın iftarına katıldı. Buradaki konuşmasında da, zor durumdaki Müslüman ülkelerin Türkiye'yi umut olarak gördüğünü ve bunun kendilerine bir mesuliyet yüklediğini ifade eden Erdoğan, "Ümmetin parçalanması için gayret edenlere karşı dik durmaya mecbur olduğumuzu hatırlatmak istiyorum" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...