Musul'u kim vurdu?

Musul'u kim vurdu?

DÜNYA Haberleri

IŞİD'e yönelik hava operasyonu kafa karışıklığına yol açtı. Irak, "biz vurduk" derken, farklı kaynaklar İran ve Suriye'yi işaret etti.

Irak'tan Ramazan'ın ilk gününde kötü haberler gelmeye devam etti. Resmi devlet kanalı Irakiye Televizyonu, Irak Hava Kuvvetleri'nin Musul'un batısında IŞİD mensuplarının konuşlandığı bir bölgeyi bombaladığını duyurdu. Al Jazeera televizyonu, Musul'un IŞİD'in eline geçişinden bu yana ilk kez hava saldırısına maruz kaldığını belirtirken, "Ancak saldırının kim tarafından gerçekleştirildiğini söylemek gerçekten çok zor" ifadelerini kullandı. Kanal, saldırının İran'a ait bir insansız hava aracı tarafından gerçekleştirilmiş de olabileceğini aktardı. Musul'dan bir kaynak ise saldırının Suriye uçakları tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini öne sürdü. Daha önce de Suriye uçakları Irak'a hava saldırısı düzenlemiş, Maliki de Suriye'ye teşekkür etmişti. Öte yandan IŞİD örgütü öncülüğündeki silahlı grupların, Samarra'da Irak ordusuyla girdiği çatışmada bir helikopter düşürdüğü ve birçok askeri aracı imha ettiği bildirildi. Bu arada İnsan Hakları İzleme Örgütü Irak'ta IŞİD'in hedefi haline gelen Şii Türkmenlerin durumunun 'kaygı verici' olduğunu belirten bir rapor yayınladı. Rapora göre IŞİD Musul'un kuzeyindeki köylerden 40 Türkmen'i kaçırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...