İnternet ve telefondan şikâyet 10 günde bitecek

İnternet ve telefondan şikâyet 10 günde bitecek

Ekonomi Haberleri

Cep telefonu, sabit telefon ve internet hizmeti veren şirketler, "Tüketici Şikayet Sistemi" kuracak. Yapılan şikayetler anında BTK'ya da gidecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, cep telefonu, sabit telefon ve internet hizmetlerine ilişkin tüketici şikâyetlerinin daha hızlı ve etkili bir şekilde çözüme kavuşturulması için yeni bir sistem oluşturduklarını belirterek, "Artık şikâyetler 10 iş günü içinde çözüme kavuşturulacak" dedi. Bakan Elvan, elektronik haberleşmeyle ilgili vatandaşlara uygun fiyatlarla kaliteli hizmet sunulmasının sağlanması amacıyla telefon, internet, uydu ve kablo TV hizmetlerine yönelik başvuruların tüketiciler mağdur edilmeden hızlı şekilde cevaplanmasının önemli olduğunun altını çizdi. Bakan Elvan, şunları söyledi: "Şikâyetlerin çözülmesi amacıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından işletmecilere online Tüketici Şikâyet Sistemi oluşturma mecburiyeti getirildi. Bu sayede aboneler şikayetlerini kolayca ve ücretsiz olarak iletebilecekler. İşletmeciler de 10 iş günü içinde bu problemi çözerek vatandaşları bilgilendirecek. Aynı konuda talep ve sıkıntının tekrarlanması durumunda, oluşturulan yeni sistem üzerinden şikayet aynı anda BTK'ya da aktarılmış olacağından, takibi de sağlanacak." Bakan Elvan'ın verdiği bilgiye göre, işletmeciler tarafından kurulan tüketici şikayet sistemlerinin denetimini BTK yapacak. Hizmet ve il bazında şikâyetlerin hangi konularda yoğunlaştığı tespit edilerek, hangi işletmecinin şikâyetleri çözmede başarılı olduğu belirlenecek. Aynı zamanda işletmeciler benzer durumda olduğu halde şikâyetçi olmayan diğer abonelerin de mağduriyetlerini tespit edip gerekli tedbirleri almakla yükümlü tutulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...