Kasaya gelince etiket değişirse ucuzu geçerli

Kasaya gelince etiket değişirse ucuzu geçerli

Ekonomi Haberleri

Perakende satışlarda etiket, malın son satış fiyatını gösterecek. Tezgâhta ve kasada farklı fiyat varsa, düşük olan geçerli olacak

Tüketici Kanunu'nun ardından, yönetmeliklerden biri daha çıktı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın 'Fiyat Etiketleri Yönetmeliği'ne göre, perakende olarak satışa çıkan ürünlerin veya ambalajların üzerine, kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde, tüketicinin ödeyeceği tüm vergiler dahil, satış fiyatı ve birim fiyatını gösteren etiket zorunlu olacak. İthal edilen mallarda ise etiketlerde malın üretildiği ülkenin ismi Türkçe yazılacak. Cam, naylon, karton, kâğıt ve benzeri maddelerden oluşan kutu, kova, şişe, kavanoz, poşet, torba ve benzeri ambalajlar içinde satılan malların etiketlerinde satış fiyatları ile birim fiyatlarının aynı boyut ve renkte kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde yazılması zorunlu olacak. Açık halde satılan mallara ilişkin etiketlerde satış fiyatı yerine sadece birim fiyatı yer alabilecek. Etiketlerin üzerindeki rakam ve harflerin; okunabilir, düzgün, eksiksiz, gerçeğe uygun, yeterli büyüklükte ve başka rakam, kelime ve işaretlerle karışıklığa sebebiyet vermeyecek şekilde olması sağlanacak.
ESKİ FİYAT GERÇEK OLACAK
Malın satış fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olması halinde, tüketici lehine olan fiyat uygulanacak. İndirime giren mal ve hizmetin indirimli satış fiyatı, indirimden önceki fiyatı, tarife ve fiyat listeleri ile etiketlerde gösterilecek. Ürünün, önceki fiyattan daha ucuz satıldığını ispatlamak, satıcının görevi olacak. Yüksek indirim yapılmış gibi göstermek amacıyla, önceki fiyatın olduğundan yüksek gösterilmesi de engellenecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...