Arjantin'i uçuran Messi THY'ye samba yaptırdı

Arjantin'i uçuran Messi THY'ye samba yaptırdı

Ekonomi Haberleri

Dünya Kupası'nda Arjantin'i sırtlayan yıldız golcü Messi, reklam yüzü olduğu THY'nin popülaritesini başta Latin Amerika olmak üzere bütün dünyada artırdı

Türk Hava Yolları'nın (THY) 2013'ün sonunda çektirdiği ve dünyaca ünlü Lionel Messi ile Kobe Bryant'ın başrolünü paylaştığı reklam filmi, Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Brezilya'da her havaalanında gösteriliyor. 5 yıl önce İstanbul'dan karşılıklı Sao Paulo seferlerini başlatan THY, bugün Güney Amerika kıtasında da bilinilirliği en yüksek havayolu şirketinden birisi haline geldi. Attığı gollerle Arjantin'in gruptan çıkmasında aslan payına sahip Messi'yi reklamlarda gören herkes, THY'yi de tanıyor ve uçuşlarında tercih ediyor.
THY Brezilya Müdürü Atagün Kutluyüksel, "Messi'nin THY'nin marka elçisi olması, özellikle Latin Amerika, Avrupa ve Asya'da çok etkili oldu. THY olarak her gün Arjantin'e uçuyoruz. İstanbul'dan Sao Paulo'ya gelen uçak, yolcuları indirdikten sonra Buenos Aires'e hareket ediyor. Mesela Sao Paulo uçuşlarımızda yolcuların yüzde 65'ini Brezilyalılar, yüzde 10'unu Türkler ve geri kalan yüzde 25'ini diğer ülkelerden İstanbul aktarmalı gelen yolcular oluşturuyor. THY bölgeye gelmeden önce Brezilya'dan Türkiye'ye 7-8 bin turist girişi vardı. 2013 yılı itibariyle bu sayı 100 bin kişiye çıktı. Yani yaklaşık 12 kat artış kaydedildi. 2015'te Bogota-Karakas, Mexico City-Havana gibi şehirlere de uçuşların başlamasına yönelik yönetim kurulumuzun kararı var. Bu uçuşlar da başlayınca, İstanbul üzerinden Latin Amerika'yı Asya, Orta Doğu ve Afrika'ya bağlayan yeni bir kanal, yeni bir alternatif olacak . Bu anlamda THY, ülkemizin atardamarlarından birisi gibi işlev gördüğünü söyleyebilmemiz mümkün diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...