Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tekirdağ'da ramazan davulu yasağı

/ Kaynak: İHA
Tekirdağ'da ramazan davulu yasağı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Ramazan ayının simgesi durumunda olan ve asırlardır sürdürülen sahura davul ile kalkma geleneği Tekirdağ'da bu yıl askıya alındı.

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, durumun belediyenin eksikliklerinin giderilmemesinden kaynaklandığını ifade ederken, davulcular ise geçimlerini davulculuktan sağladıklarını dile getirerek tepki gösterdi.

Tekirdağ'da Türk örf ve adetlerinde asırlardır sürdürülmekte olan ramazan davulu geleneği, Tekirdağ'ın büyükşehir statüsüne geçmesiyle birlikte merkez ilçe olarak Süleymanpaşa Belediyesi tarafından gerçekleştirilemedi.

Konu ile alakalı İHA'ya açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa'nın daha yeni belediye olduğunu, belediye olarak eksikliklerinin daha giderilmediğini, Ramazan ayında sahura davul ile kalkılması taraftarı olduğunu fakat bu sene bazı sebeplerden dolayı bu geleneği gerçekleştiremediklerini söyledi.

Ramazan ayında sahura davul ile kalkılması gerektiğini ve davulculara karşı bir ön yargılarının olmadığını belirten Başkan Eşkinat, "Bizim davulcularla ilgili bir ön yargımız yok. Davul ramazan ayının simgesi. Davulcularında bu işi bir düzen içinde yağması lazım. Biz çok yeni bir belediyeyiz. Bütün telefonlar davulcu görevi görüyor ama sahura davul ile uyanmak ramazan ayının simgesi. Ramazan ile yoğun bir program yaptık. Ramazan ayında sahura davulcu ile birlikte kalkılması taraftarıyım, fakat yeni belediye olduğumuzdan dolayı bu tarafımız eksik kaldı. Bu sene Süleymanpaşa halkı bizi mazur görsünler önümüzdeki sene eksiğimizi telafi ederiz" açıklamasında bulundu.

"GELENEKLERİMİZE GÖRE SAHURA DAVUL İLE KALKILIR" nbsp;

Süleymanpaşa ilçesinde 25 yıldır davulculuk yapan Serdar Saka, Ramazan ayında sahura davul ile kalkılmasının Türk geleneklerinde olduğunu söyledi. Geçimini davulculuk yaparak kazandığını ifade eden Saka, "Ramazan ayında Süleymanpaşa'da davul çalınmaması bizleri çok kötü bir şekilde etkiledi. Çünkü biz buradan ekmek parası kazanıyorduk. İslami açıdan da Ramazan'da davul çalınması gerekiyor. İnsanlar nasıl sahura kalkacak? İnsanların sahura kalkmaları için bir şekilde uyarılması gereklidir. O da geleneklerimize göre davulla yapılmaktadır" şeklinde konuştu.

Süleymanpaşalı Erdinç Barkın ise "Eskiden tüm Ramazan aylarında sahurlarda davul çalınıyordu fakat iki yıldır neden çalınmamasını anlamıyoruz" diye konuştu.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...