Evinizde kullanmadığınız eşyalar, başkalarının hazinesi olacak

/ Kaynak: İHA
Evinizde kullanmadığınız eşyalar, başkalarının hazinesi olacak

YAŞAM Haberleri  / İHA

Beş üniversite öğrencisi, ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz eşya olmasını sağlayacak ve kullanılmayan eşyaların çöpe gitmesini önleyecek bir proje hazırladı.

Evinizde kullanmadığınız eşyalar, başkalarının hazinesi olacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi Yazılım Mühendisliği son sınıf öğrencileri, geliştirdikleri projeyle ihtiyaç sahipleri arasında ücretsiz eşya paylaşımını sağlayacak. www.bedavalazim.com internet projesini oluşturan öğrenciler Yücel Karaman, Cenk Ünlü, Güven Şeker, Doğan Deniz Lafcıoğlu ve Onur Babalıklı, kullanılmayan eşyaların çöpe gitmesini önlemeyi amaçlıyor.

Projeleri hakkında bilgi veren İEÜ Yazılım Mühendisliği son sınıf öğrencisi Yücel Karaman, ağustos ayında hizmete açacakları internet sitesiyle, evlerde tutulan, kullanılmadığı için yer tutan eşyaların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını istediklerini belirtti. 'Senin Çöpün, Başkasının Hazinesidir' sloganıyla yola çıktıklarını kaydeden Karaman, "Herkesin her çeşit ürünü kolayca ve rahatça paylaşabileceği bir sistem kurduk. Türkiye'de paylaşımın bu kadar azaldığı bir dönemde paylaşma duygumuzu yeniden hareketlendirmek istiyoruz. Her geçen gün evlerimiz kullanmadığımız eşyalarla dolarken, bizim işimize yaramayan bir takım eşyalar başkalarının hazineleri haline gelebiliyor. Sitemiz son hazırlıklarımızı tamamlamamızın ardından ağustos ayında işlerlik kazanacak" dedi.

"Gelir beklemiyoruz"

İnternet sitesini sosyal sorumluluk projesi olarak düşündüklerini ve gelir beklemediklerini de vurgulayan Karaman, "Kullanıcılar, üyeliğini yaptıktan sonra kullanmadıkları eşyaların fotoğrafını yükleyecekler. İhtiyaç sahipleri de bu istedikleri eşyaya ulaşmak için talepte bulunabilecek. Birden fazla talep olması durumunda, eşya sahibi kendisine en yakın ya da en çok ihtiyacı olduğunu düşündüğü kişiye eşyasını verebilecek. Eşyaların değişim işlemini şimdilik üyeler, kendi aralarında çözecek. Amacımız kullanmadığımız eşyalarımızın tozlu raflar yerine ihtiyaç sahiplerince kullanılmasıdır" diye konuştu.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...