Suriye'deki kimyasal silahların imhasına Türkiye'den destek

/ Kaynak: AA
Suriye'deki kimyasal silahların imhasına Türkiye'den destek

GÜNDEM Haberleri  / AA

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'den kimyasal harp maddelerinin tahliye edilerek imhası için Birleşik Görev Kuvveti'ne, destek sağlayacağını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Suriye'den kimyasal harp maddelerinin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin, 26 Eylül 2013 tarihli ve 2118 sayılı kararı gereğince oluşturulan Birleşik Görev Kuvveti'ne, Türkiye'den TCG Salih Reis (F-246) fırkateyni refakat edecek.

ABD 6'ncı Filo Komutanlığına bağlı Birleşik Görev Kuvveti-64 taktik komutasında icra edilecek harekata, Türk Deniz Kuvvetleri'nden TCG Salih Reis (F-246) fırkateyni ile ABD, Almanya, İtalya'dan birer fırkateyn, Yunanistan'ın ise bir denizaltı ile katılması planlanıyor.

Birleşik Görev Kuvveti, kimyasal silahları imha edecek "M/V CAPE RAY" isimli ABD gemisine refakat görevi icra edecek.

Görev süresince, bir seahawk helikopteri (S70-B), bir kimyasal silahlara karşı savunma timi, bir sualtı taarruz timi ve bir sualtı görev timi de TCG Salih Reis'te (F-246) bulunacak.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...