İspanya'da "kriz bitiyor" ümidi

/ Kaynak: AA
İspanya'da "kriz bitiyor" ümidi

Ekonomi Haberleri  / AA

Ekonomik krizle mücadele eden İspanya'da bu yazki indirim günlerinde uzun bir aradan sonra yeniden artıya geçilmesi bekleniyor

İspanya'da tekstil sektörü indirim sezonuna umutlu girdi. İspanya'nın büyük bölümünde hafta sonu başlayan yaz indirim günlerinde tekstil sektörü 2 milyar 700 milyon avroluk satış yapmayı hedefliyor.

Ekonomik krizden dolayı 2008 yılından bu yana indirim günlerini bir önceki yıla oranla daha kötü geçiren tekstil sektörü, bu yıl yeniden artıya geçmeyi umuyor. Bu yazki satışların geçen yıla göre yüzde 3,5 artmasının hedeflendiği belirtildi.

İşsizliğin yüzde 25 düzeyinde olduğu ülkede son dönemlerde ülke ekonomisiyle ilgili olumlu veriler açıklansa da bunun sokaktaki vatandaşa henüz yansımadığı görülüyor. Halkın, yüzde 30 ila 50 indirimlere eskisi kadar büyük ilgi göstermediği de dikkati çekiyor. Krizden önce tekstil sektörü, indirim döneminde en az 3,5 milyar avroluk satış hedefi koyuyordu.

İspanya'da ekonomik krizin etkisiyle Temmuz 2012'de çıkan yasayla mağazalara yılın istediği günü indirim yapabilme izni verilse de eski alışkanlıklar devam edip, yaz mevsimini kapsayan gerçek indirimler haziran sonunda ya da 1 Temmuz'da başlıyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...