Irak'ta IŞİD'le savaşan peşmergeye oruç fetvası

/ Kaynak: AA
Irak'ta IŞİD'le savaşan peşmergeye oruç fetvası

DÜNYA Haberleri  / AA

IKBY Alimler Birliği'nin, IŞİD terör örgütü öncülüğündeki silahlı gruplarla savaşan peşmerge için, oruçlarını yiyebilirler fetvasını verdi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Alimler Birliği'nin, IŞİD terör örgütü öncülüğündeki silahlı gruplarla savaşan peşmerge için, oruçlarını yiyebilirler fetvasını verdiği bildirildi.Alimler Birliği'nin resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Yüksek Fetva Kurulu, gelen sorular üzerine peşmergenin cephedeki durumuna açıklık getirdi.Açıklamada, "Peşmerge, çatışma bölgesinde olduğu için seferi kabul edilir. Ayrıca sıcak çatışmalar özel şartlara sahiptirler. Bu yüzden ramazan ayında oruçlarını tutmayıp, daha sonra kaza edebilirler" denildi.Vatandaşlardan gelen sorular üzerine peşmergenin, cephede namaz kılma durumunu da ele alan Yüksek Fetva Kurulu, şu fetvayı verdi:

"Peşmergeler, çatışma esnasında şartları nasıl el verirse o şekilde hareket etmekte serbesttirler. Namazları cem edebilir veya kazaya bırakabilirler. Durum sakinleşince vaktinde ve tam olarak kılmalıdırlar. Fakat çatışma ve karşılaşma korkusu varsa namazları toplu olarak kılabilirler."

Irak'ın içinde bulunduğu siyasi ve askeri kriz nedeniyle ciddi bir güvenlik sorununun oluştuğu ifade edilen açıklamada, Kürdistan bölgesi topraklarıyla, halkının can ve mal güvenliğinin tehdit altında olduğuna işaret edildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...