Cezayir'de Almanya maçı öncesi oruç kararı!

Cezayir'de Almanya maçı öncesi oruç kararı!

SPOR Haberleri

Cezayir'de birçok futbolcu oruç tutuyor. Bazı futbolcular ise hayati Almanya maçı için oruçlarını başka gün tutma kararı aldılar.

2014 Dünya Kupası son 16'da Almanya ile karşılaşacak olan Cezayir Milli Takımı'nda oyuncuların tamamına yakını oruç tutuyor. Bazı futbolcular ise hayati Almanya maçı için oruçlarını başka gün tutma kararı aldılar.
Brezilya'nın bazı bölgelerindeki aşırı sıcak iklim oyuncuları zorlarken, Cezayirli futbolcular sağlıklarını etkileyebilecek bu konuya çözüm için toplanacaklar.
Takımın oyuncularından Djamel Mesbah, "Bu konuyu aramızda konuşmamız gerekiyor. Şüphesiz ki dinimiz tüm takım için önemli, o yüzden ne yapacağımız konusunda bunu tartışacağız" diye konuştu.
Takım kaptanı Madjid Bougherra ise performansı etkilemediği sürece oruç tutulmasından yana. Madjid Bougherra, "En zoru susuz kalmak, ama önemli değil. Hava burada güzel. Bazı oyuncular oruçlarını 1 gün kaza edecekler, benim kararım ise fiziksel şartlara bağlı. Sanırım ben tutacağım" ifadelerini kullandı.
Cezayir'in din alimi Mohammed Mekerkab ise futbolcuların bu farzdan muaf olmadığını belirtiyor. Mekerkab, "Cezayirli bir oyuncunun bir maçlığına orucunu kesmesine izin verilmiyor. Oruç tutmalılar, çünkü Allah oruç tutanlarla beraberdir ve genç insanlar hem oynayıp hem de oruç tutabilirler" açıklamasında bulundu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...