Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gazi Koşusu'nu kim kazandı? (2014 Gazi Koşusu sonucu)

Gazi Koşusu'nu kim kazandı? (2014 Gazi Koşusu sonucu)

SPOR Haberleri

At yarışlarında 88. Gazi Koşusu'nu Levent Gelgin'in sahibi olduğu, Halis Karataş'ın jokeyliğini yaptığı "Blaze To Win" adlı safkan kazandı.

88. Gazi Koşusu'nu jokey Halis Karataş'ın bindiği Blaze To Win isimli safkan kazandı. Gazi Mustafa Kemal adına 1927 yılından bu yana düzenlenen Gazi Koşusu'nun 88.'sini Halis Karataş'ın jokeyliğini yaptığı Levent N. Gelgin'in sahibi olduğu "Blaze To Win" isimli at kazandı. Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirilen Türk at yarışçılığının derbisi saat 17.15'te koşuldu. Üç yaşlı safkan İngiliz taylarının yarış hayatlarında sadece bir kez koşabildikleri, çim pistte 2 bin 400 metre mesafeli koşuya 20 tay katıldı.

Koşuyu birinci bitirecek atın sahibi, 1 milyon 350 bin lira ikramiyenin yanı sıra 847 bin lira kaydiye ücretiyle birlikte toplam 2 milyon 197 bin lira ikramiye alacak. Kazanan safkanın sahibi, aynı zamanda da yetiştiricisi ise yarış ikramiyesi ve kaydiye ücretlerinin yanı sıra 337 bin 500 lira daha elde edecek.

Geçen yılki 87. koşuyu Atila Özkan'ın sahibi olduğu ''Divine Heart'' adlı safkan, jokeyi Yücel Bilik ile 2.31.09'luk derecesiyle kazanmıştı.

nbsp;Gazi Koşusu'nu kim kazandı? (2014 Gazi Koşusu sonucu)

GAZİ KOŞUSU'NUN TARİHÇESİ

1926 senesinde "Yüksek Yarış ve Islah Encümeni"nin kurulması ile Türkiye'de atyarışları tek bir otoritenin yönetimine girmiş oldu. Encümenin Genel Sekreteri olan Atıf Esenbel, başta İsmet Paşa olmak üzere bu işin özelliklerini çok iyi bilen kişilere danışarak, Ulu Önder'in adına en yüksek ikramiyeli bir koşu düzenlenmesine karar verdi. Bu karar, bir sene sonra 1927'de "Gazi Koşusu"nun programa alınmasıyla tatbik edildi. İlk Gazi Koşusu yaş sınırlaması olmadan İngiliz atlarına mahsus bir koşu idi. Şimdiki Tandoğan meydanına yakın bir yerde olan spor tesislerinde yapıldı.

1920 senesinde Yunanlıların ileri bir harekete geçtiği ve Uşak'a girdiği sırada, Mustafa Kemal Paşa Ankara'da atyarışları yapılmasını emreder. Paşa bu kararı savaş durumundaki ülkemizin vatandaşlarının bir nebzede savaşın stresinden uzaklaştırmak için vermiştir. Ve zamanın önde gelen şahsiyetlerini yarışların düzenlenmesi işinde görevlendirir. Bunların içinde mebuslar, paşalar ve valiler de vardır. Mustafa Kemal Paşa bu yarışlar için müşterek bahis komitesinin de kurulmasını ister.

Atatürk'ün yarışçılıkla ilgisinin ne boyutta olduğunu gösteren bir diğer önemli örnek de Ankara Şehir Hipodromu'nun yapılması sırasındadır. 1932 yılında boş bir arazi olan yere hipodrom dahil bir spor kompleksi yapılması emreden Atatürk, 1936 yılında açılış günü hipodromda bazı eksikler olduğunu öğrenir ve bu ilk açılışa gelmez. Atatürk eksiklerin tamamlanmasının ardından hipodroma Sonbahar Yarışları münasebetiyle gelir.

Gazi Koşusu ilk defa 10 Haziran 1927 yılında 2000 metre mesafede tertiplenmiştir ve para ikramiyesi de 2000 TL.dir. İlk Gazi Koşusu'nu Hacı Bekirzade Ali Muhittin Bey'in sahibi olduğu Neriman adlı Safkan İngiliz kısrağı Jokeyi İhsan Atçı ile kazanmıştı. Koşunun müddeti ise 02.15.00 olarak gerçekleşir. Celal Bayar 1929 yılında "Cap Gris Nez" ile 1930 yılında da İsmet İnönü "Olgo" isimli safkanlarıyla bu önemli koşuyu kazanmıştı.

1928 yılında yaşa göre siklet esasıyla açık koşu olarak tertip edilen Gazi Koşusu, 1932 yılında Türkiye'de doğmuş 3 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus olarak 2400 m. mesafeli ve toplam ikramiyesi de 5.000 TL olarak düzenlenir. Koşu şartları bakımından dünyanın en prestijli klasik koşularından olan İngiltere'nin Derby Koşusu'na eşdeğer bir koşu olarak koşulmuştu. Bu çok önemli koşuyu Akif Akson Bey'in "Lale" adlı 3 yaşlı İngiliz tayı jokeyi N.Horvath ile kazanır. 1936 yılı Gazi Koşusu, Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nun yanında inşa edilen Ankara Şehir Hipodromu'nda koşulur ve M. Alan Bey'in "Şilem" adlı tayı kazanır.

1938 yılına gelindiğinde Gazi Koşusu Atatürk Koşusu ismi ile koşulur. Bu çok önemli koşuyu ise A. Sait Türkhan Bey'in "Romance" adlı erkek tayı jokeyi N. Horvath ile kazanır. 1968 yılından itibaren İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda koşulmaya başlanan bu anlamlı derbiyi o yıl Burhan Karamehmet'in sahibi olduğu "Asuvan" jokeyi Sedat Okumuş ile kazanmıştı.

Türk yarışçılığının en büyük klasiği olan Gazi Koşusu'nun armağanı, Atatürk'ün at üzerindeki som gümüş heykeli, 1970 yılından beri "Gazi Koşusu" galiplerine verilmeye başlandı. Ünlü heykeltıraş Doç. Dr. Şadi Çalık'ın eseri olan bu heykeli ilk kez "Sadettin" adlı safkanın sahibi Sadun Atığ aldı.

Gazi Koşusu'nun en önemli özelliği, üç yaşlı safkan İngiliz taylarının yarış hayatlarında sadece bir kez katılabilmeleridir.

Gazi Koşusu, tüm koşular arasında çok özel bir anlam taşımaktadır. Bu koşuda tay koşabilmek bile büyük şereftir. Bu koşuyu kazanan safkan, yılın en başarılı atı ünvanına da sahip olmakta ve yarışçılık tarihinde farklı bir yer kazanmaktadır. Bu nedenle her at sahibinin gönlünde Gazi Koşusu'na katılabilmek ve kazanabilmek yatmaktadır.

GAZİ KOŞUSU İSTATİSTİKLERİ

Türk yarışçılığının en büyük klasiği olan Gazi Koşusu'nun armağanı, Atatürk'ün at üzerindeki som gümüş heykeli, 1970 yılından beri "Gazi Koşusu'' galiplerine verilmeye başlandı. Ünlü heykeltıraş Doç. Dr. Şadi Çalık'ın eseri olan bu heykeli ilk kez ''Sadettin'' adlı safkanın sahibi Sadun Atığ aldı.Kendisi ve yavruları Gazi Koşusu kazanan atlar

Gazi Koşusu'nun en önemli özelliği, üç yaşlı safkan İngiliz taylarının yarış hayatlarında sadece bir kez katılabilmeleridir.

Kendisi ve yavruları Gazi Koşusu kazanan atlar

Cap Gris Nez: Yılmazkaya, Karayel: I. Seren ve Cartegena, Akkor: Toraman, George Thomas: Caprice.

Yavruları en çok Gazi Koşusu kazanan aygırlar

Cihangir: Atlıhan, Melikşah, Kayarlı, Pikehan, Minimo ve Akkor`la 6 defa, Wings Of Song: Beau Brummel, Mirage, İcaros, Beau Monair ve Helene de Troia ile 5 defa, Onyx II: Özdemir, Tomru, Şilem, Taşpınar ve Konca ile 5 defa.

Yavrusu en çok Gazi Koşusu kazanan kısrak

Fleche d`Or: Beau Brummel, La Fleche, Beau Monair ile 3 defa. Eküri biten Gazi Koşuları; La Fleche - Cantatrice (1956), Hafız - Kapkara (1986), The Best - I. Thunder Bold (1993).

Gazi Koşusu`nda en iyi derece

3 yaşlı safkan İngiliz taylannın yarış hayatlarında sadece bir kez katılabildikleri Gazi Koşusu/ndarekor derece 2,26,22 ile Özdemir Atman'ın sahibi olduğu Bold Pilot'a aittir. Bold Pilot'un, Halis Karataş ile 1996 yılında kazanırken elde ettiği bu dreceyi aşan olmadı.

Gazi Koşusu`nu en fazla kazanma başarısını gösteren eküri

Darling (1950), Kusun (1953), Atlıhan (1961), Melikşah (1963), Kayarlı (1964), Minimo (1971), Akkor (1972), Karayel (1973), Buğra (1976), Toraman (1982), Cartagena (1984), Hafız (1986), Popular Demand (2005) ile toplam 13 kez ile ELİYEŞİL Ekürisidir.

Gazi Koşusu`nu en fazla kazanma başarısını gösteren jokey

Mümin Çılgın; Helene De Troia (1960), Apaçi (1965), Nadas (1974), Dr. Seferof (1979), Dersim ( 1981), Uğurtay (1985), Hafız (1986), Top Image (1988) ve Abbas (1991) ile 9 kez kazanarak Gazi Koşusu`nu en fazla kazanma başarısını gösteren jokey oldu.

İŞTE 88. GAZİ KOŞUSU'NA KATILACAK TAYLARIN BİLGİLERİ

1 – BE MY SHADOW (d.e Kurtaran – Vettori Call / Vettori)
nbsp;12 Mayıs 2011 doğumlu tay Mozaik Şaraçılık Tar. Ve Hay. San.Tic. Ltd. Şti tarafından yetiştirildi ve sahibi Melis Kurtel Emin'dir. Bugüne kadar katıldığı 7 koşuda 1 birincilik elde ederken, 3 koşuda ikinci, 1 koşuda da üçüncü olmuştur. İkililiğinde 2, üçlülüğünde 5 kez start alan tay bu koşulardan sahibine 144.300 TL kazandırdı.

Koşu hayatına İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda başlayan ve bugüne kadar İstanbul, Adana ve Ankara hipodromlarında start alan BE MY SHADOW, 2 yaşlılığında 2 kez start alıp ilkinde ikinci olurken ikincisinde ise tabelaya giremedi. 3 yaşlı olarak piste ilk kez Mart ayında Adana Yeşiloba Hipodromu'nda çıkan ve burada katıldığı iki koşuda 1 ikincilik 1 de beşincilik elde eden BE MY SHADOW, İlkbahar-Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte 75. Yıl Ankara Hipodromu'na geldi.

nbsp;Ankara'da katıldığı ilk yarışını 1600 metre çim pistte kazanarak Maiden'e veda eden BE MY SHADOW, akabinde aynı pist ve mesafede katıldığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Koşusu'nda (G3) üçüncü oldu. Son olarak 31 Mayıs günü 2200 metre çim pistte koşulan G2 Mehmet Akif Ersoy Koşusu'nda start alan ve ENYALIOS'un ardından koşuyu ikinci olarak tamamlayan BE MY SHADOW'a 88. Gazi Koşusu'nda jokey Deniz Yıldız eşlik edecek.

nbsp;Kurtaran ve Vettori Call'dan olma BE MY SHADOW, babadan SURLARIN GÜZELİ, SILK KAFTAN, ARSPET, KURLING ve STEP SISTER gibi isimlerle kardeş olup, anadan ise 4 koşu galibi RHAPSODY IN BLUE, 2 koşu galibi SPEED MASTER, 1'er koşu galibi BEYOND CLOUDES ve DREAM SAVER ile kardeştir.

Sahibi: Melis Kurtel EMİN?
Antrenörü: Hakan YÜZBAŞI?
Handikap Puanı: 95?
Jokeyi: Deniz YILDIZ?
Son 6 Koşusu: 0-02132

2 – BENELUX ?(d.e Luxor – Native Lady / Native Procida)
nbsp;9 Şubat 2011 doğumlu BENELUX'un yetiştiricisi ve sahibi K. Levent Kitapçı'dır. Bugüne kadar katıldığı 8 koşuda 4 birincilik elde ederken, 2 koşuda üçüncü ve 1 koşuda da dördüncü olmuştur. İkililiğinde 5, üçlülüğünde 3 kez start alan tay bu koşulardan sahibine 281.700 TL kazandırdı.
Yarış hayatına geçtiğimiz yaz İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda katıldığı ilk 3 koşuyu kazanarak merhaba diyen BENELUX, akabinde katıldığı G2 T.Y.A.Y ve SAH. Derneği Koşusu'nda üçüncü oldu. 4 çim koşusunun ardından BENELUX, 2 yaşlılığını 1400 metre kum (sentetik) pistte katıldığı G3 Kemal Sahir Kurutluoğlu Koşusu'nu kazanarak noktaladı.

Kış sezonunu bir süre dinlenerek geçiren BENELUX, bu yıl piste 3 yaşlı olarak ilk kez Mart ayının son gününde A3 Mevlana Koşusu için çıktı ve koşudan üçüncü olarak ayrıldı. Daha sonra tekrar çim piste çıkarak A3 Preveze Koşusu'nda boy gösteren ve dördüncü olan BENELUX, son olarak 11 Haziran günü katıldığı çim pistte 2100 metre mesafeli M. Niyazi Polatyar Koşusu'nda (KV-8) tabelaya giremedi.

nbsp;Luxor'dan olma, Native Lady'den doğma BENELUX, 6 koşu galibi DELUXE ile ana baba bir kardeş olup, DUTYFREE, NON STOP, NEIL, BRAVE SON, MARSHMALLOW gibi babadan, biri KV olmak üzere 5 koşu galibi NİRAN ve 1 koşu galibi ARYAM ile anneden kardeştir.102 handikap puanına sahip BENELUX, 88. Gazi Koşusu'na ise jokey Murat Gündüzeli ile katılacak.

Sahibi: K. Levent KİTAPÇI?
Antrenörü: İsmail GÜLBUDAK
?Handikap Puanı: 102?
Jokeyi: Murat GÜNDÜZELİ?
Son 6 Koşusu: 131-340

3 – BLACK KING? (d.e Perfect Storm – Isle of Palms / Caerleon)
nbsp;26 Mart 2011 doğumlu tayın yetiştiricisi ve sahibi Ersan Özbelge'dir. BLACK KING, bugüne kadar katıldığı 10 koşuda 2 birincilik elde ederken 3 koşuda ikinci, 4 koşuda da üçüncü olmuştur. İkililiğinde 6, üçlülüğünde 4 kez start alan tay bu koşulardan sahibine 169.300 TL kazandırdı.
3 Eylül 2013 tarihinde 75. Yıl Ankara Hipodromu'nda katıldığı Şartlı-1 koşuyla yarış hayatına başlayan BLACK KING, akabinde katıldığı yarışı kazanarak Maiden'e veda etti. Daha sonra Eskişehir Koşusu'nda (KV-8) ikinci, A3 Prof. Selahattin Batu Koşusu'nda da üçüncü olan tay, akabinde kış sezonunu geçirmek üzere İzmir'e gitti. 2013 yılının sonlarına doğru Şirinyer'de kum pistte 2 kez start alan BLACK KING, 1 ikincilik elde ederek 2 yaşlılığını noktaladı.

3 yaşlı olarak piste ilk kez 9 Şubat günü İzmir Şirinyer'de çıkan ve üçüncü olan BLACK KING, akabinde 21 Şubat günü kum pistte katıldığı Şartlı 3 koşuyu kazandıktan sonra İlkbahar-Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte tekrar yarış hayatına başladığı Ankara'ya geldi. Burada 19 Nisan günü katıldığı Şartlı 3 koşuda ikinci olan tay, son olarak Mayıs ayının son gününde katıldığı çim pistte 2200 metre mesafeli G2 Mehmet Akif Ersoy Koşusu'nda ENYALIOS ve BE MY SHADOW'un ardından üçüncü oldu.

nbsp;Jokey Nurettin Şen ile birlikte 88. Gazi Koşusu'na katılacak olan Perfect Storm ile Isle of Palms'dan olma BLACK KING, babadan BEKMEZBEY, YARAMAZ ÇOCUK, DARK CHILD, SYRIANA ve ZEEV gibi isimlerle, anadan ise 4'er koşu galibi INDIAN SUMMER ve SKY CAPTAIN ile kardeştir.

Sahibi: Ersan ÖZBELGE?
Antrenörü: Mecit SOYKUVVET?
Handikap Puanı: 93?
Jokeyi: Nurettin ŞEN?
Son 6 Koşusu: 20-3123

4 – BLAZE TO WIN ?(d.e Win River Win – Lovely Blaze / Sri Pekan)
nbsp;29 Ocak 2011 doğumlu BLAZE TO WIN'in yetiştiricisi Enis Emre Gelgin, sahibi ise Levent N. Gelgin'dir. BLAZE TO WIN, bugüne kadar katıldığı 6 koşuda 4 birincilik elde ederken, 1 koşuda ikinci, 1 koşuda da üçüncü oldu. İkililiğinde 4 kez start alıp başta G1 Çaldıran Koşusu da başta olmak üzere 3'ünü kazanma başarısı gösteren tay, üçlülüğünde ise 2 kez start aldı ve toplamda bu koşulardan sahibine 742.300 TL kazandırdı.

Yarış hayatı boyunca yalnızca İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda start alan tay, bugüne kadar sadece çim pistte start aldı. G1 Çaldıran Koşusu da aralarında olmak üzere ilk 3 yarışını kazanarak yarış hayatına parlak bir başlangıç yapan BLAZE TO WIN, G2 Sakarya Koşusu'nda ikinci olarak 2 yaşlılığını noktalamıştı.

Bu yıl piste 3 yaşlı olarak ilk kez 18 Mayıs günü G1 Erkek Tay Deneme Koşusu için çıkan ve üçüncü olan BLAZE TO WIN, son olarak katıldığı G3 Sait Akson Koşusu'nu ise kazanma başarısı göstermişti.

nbsp;BLAZE TO WIN, 2006 yılında ülkemizi Dubai'de başarılıyla temsil eden ve katıldığı koşularda önemli başarılar elde ederek 27 koşu kazanan WIN RIVER WIN'in ve annesi LOVELY BLAZE'nin koşan ilk temsilcisi olma özelliğini taşıyor.

nbsp;G1 koşu galibi BLAZE TO WIN, 88. Gazi Koşusu'na, son katıldığı koşu G3 Sait Akson Koşusu'nda birlikte start aldığı, ayrıca 1996, 2005, 2006, 2011 ve 2012 yıllarında bindiği safkanlarla bu önemli koşuyu kazanma başarısı göstermiş olan jokey Halis Karataş ile katılacak.

Sahibi: Levent N. GELGİN?
Antrenörü: Aydın KÜÇÜKAKSOY
?Jokeyi: Halis KARATAŞ ?
Handikap Puanı: 122?
Son 6 Koşusu: 1112-31

5 – DASKYLEION? (d.e Yonaguska – Tanışığı / Holding Society)
nbsp;21 Şubat 2011 doğumlu tay İsmail Hadioğlu tarafından yetiştirildi ve sahibi de kendisidir. Bugüne kadar katıldığı 13 koşuda 3 birincilik elde ederken, 2 koşuda üçüncü, 5 koşuda da dördüncü olmuştur. İkililiğinde 5, üçlülüğünde 8 kez start alan tay bu koşulardan sahibine 197.450 TL kazandırdı.

Yarış hayatı boyunca İstanbul, Ankara ve Adana Hipodromları'nda start alan DASKYLEION, Haziran 2013'te İstanbul'da yarış hayatına başladıktan sonra bir müddet ara verdi ve Adana'ya gitti. 4 aylık aradan sonra katıldığı ilk kum yarışında dördüncü olan tay, bu koşunun ardından aralarında Kızkalesi Koşusu (A3) başta olmak üzere 2'si çim 1'i kum pistte üst üste 3 birincilik elde edereke 2 yaşlılığını başarıyla noktaladı.

Kış sezonunu Adana Yeşiloba Hipodromu'nda geçiren DASKYLEION, 3 yaşlı olarak burada katıldığı 2'si çim 3'ü kum pistte olmak üzere 5 koşuda 1 üçüncülük, 3 de dördüncülük elde etti. İlkbahar-Yaz sezonuyla birlikte Ankara'ya gelen doru erkek tay, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Koşusu'nda (G3) dördüncü, 2200 metre çim pistteki G2 Mehmet Akif Ersoy Koşusu'nda ise beşinci oldu. 3 yaşlı olarak katıldığı koşularda plaseler elde etmesine rağmen birinciliğe hasret kalan DASKYLEION, son olarak İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda katıldığı çim pistte 2100 metre mesafeli M. Niyazi Polatyar Koşusu'nda (KV-8) JUNIOR PIANIST ve PRINCE OF KRAKOW'un hemen ardında yakın ara üçüncülük elde etti.
nbsp;88. Gazi Koşusu'na jokeyi Erhan Yavuz ile katılacak olan Yonaguska ve Tanışığı'ndan olma DASKYLEION, babası YONAGUSKA'nın ülkemizdeki ilk jenerasyon taylarından olup, MY KONOS, LASER GIRL ve ARMY OF FORTUNE gibi isimlerle babadan kardeştir. DASKYLEION, anneden ise Yalçın Batur Koşusu (KV-7) galibi TUMBLER ile kardeştir.

Sahibi: İsmail HADİOĞLU?
Antrenörü: Ferdi KİP?
Handikap Puanı: 100?
Jokeyi: Erhan YAVUZ?
Son 6 Koşusu: 440403

6 – ENYALIOS? (d.e Win River Win – Gagkoş / Bijou D'inde)
nbsp;30 Ocak 2011 doğumlu tayın yetiştiricisi ve sahibi Hayrettin Karamazı'dır. Bugüne kadar katıldığı 12 koşuda 4 birincilik elde ederken, 4 koşuda ikinci, 1 koşuda üçüncü ve 1 koşuda da dördüncü olmuştur. İkililiğinde 5, üçlülüğünde 7 kez start alan tay bu koşulardan sahibine 412.600 TL kazandırdı.

Koşu hayatına 75. Yıl Ankara Hipodromu'nda başlayan ENYALIOS, 2013 yılının Haziran ve Temmuz aylarında burada katıldığı 5 koşuda 1 birincilik elde ederken, Hitit Koşusu'ndan (A2) dördüncü olarak ayrıldı.

Temmuz 2013'te 2 yaşlı olarak son kez piste çıktıktan sonra bir süre ara veren ENYALIOS, 3 yaşlı olarak piste ilk kez 25 Ocak günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda kum pistteki Şartlı 3 koşu için çıktı ve verdiği araya rağmen koşuyu kazanan CIGO'nun baş farkıyla gerisinde ikincilik elde etti. Akabinde katıldığı 2 kum koşusunda 1 birincilik 1 de ikincilik elde eden tay, 18 Mart günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda yılın ilk çim pist yarışı olan ve Adana'daki 3 yaşlı İngiliz tayları için en önemli koşulardan biri olan Tendürek Koşusu'nda (A3) SUZİ GOLD'un ardında ikinci oldu.

İlkbahar-Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte tekrar yarış hayatına başladığı Ankara'ya dönen ENYALIOS, 1400 metre çim pistteki Ali Orhan Birol Koşusu'nu (KV-7) kazandı. Daha sonra katıldığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Koşusu'nda (G3) JUNIOR PIANIST'in ardından ikinci olan tay, son olarak Mayıs ayının son gününde katıldığı 2200 metre çim pistteki G2 Mehmet Akif Ersoy Koşusu'nu BE MY SHADOW, BLACK KING, DASKYLEION ve JUNIOR PIANIST gibi rakiplerinin önünde kazanma başarısı gösterdi.

nbsp;2009 yılında MİRAMİS isimli safkanla Türk Yarışçılığı'nın derbisi Gazi Koşusu'nu kazanan jokey Gökhan Kocakaya idaresinde 88. Gazi Koşusu'na katılacak olan Win River Win ve Gagkoş'tan olma ENYALIOS, babadan BLAZE TO WIN, ŞEKER AĞA, LEGEND RING, DARK RAIN ve WESTERN LADY ile, anneden ise 2'si KV olmak üzere 3 koşu galibi CARNA ile kardeştir.

Sahibi: Hayrettin KARAMAZI?
Antrenörü: Engin BEKİROĞULLARI ?
Handikap Puanı: 108?
Jokeyi: Gökhan KOCAKAYA?
Son 6 Koşusu: 212121

7 – GREY CORAL? (k.e Luxor – Figo Star / Sun Music)
nbsp;27 Mart 2011 doğumlu tay, Ümit Özçaka tarafından yetiştirildi ve sahibi Ali Galip Mercan'dır. Bugüne kadar katıldığı 13 koşuda 6 birincilik elde ederken, 4 koşuda ikinci, 2 koşuda da üçüncü olmuştur. Yarış hayatı boyunca yalnızca bir kez tabeladan düşen GREY CORAL, ikililiğinde 6, üçlülüğünde ise 7 kez start aldı ve bu koşulardan sahibine 346.500 TL kazandırdı.

Koşu hayatına 12 Ağustos 2013 tarihinde Bursa Osmangazi Hipodromu'nda katıldığı Şartlı 1 koşuyu kazanarak başlayan GREY CORAL, 2 yaşlılığında katıldığı 6 koşuda 1'i KV-7 Arıburnu Koşusu olmak üzere 3 birincilik, 2 ikincilik, 1 de üçüncülük elde etti.

nbsp;3 yaşlı olarak piste ilk kez Ocak ayında çıkan ve kış sezonunu Bursa Osmangazi Hipodromu'nun kum pistinde katıldığı koşularla geçiren GREY CORAL, İlkbahar-Yaz sezonu ile birlikte tekrar çim pistte start almaya devam etti. 21 Nisan günü Bursa'da katıldığı Şartlı 5 koşuyu kazanan kır erkek tay, akabinde Cihangir Koşusu (KV-7) için İstanbul'a geldi ve koşudan üçüncü olarak ayrıldı.

Cihangir Koşusu'nun ardından tekrar Bursa'ya dönen ancak yoğun yağış nedeniyle kum piste alınan Mustafa Kemalpaşa Koşusu'nda (KV-8) ilk kez tabela dışında kalan GREY CORAL, daha sonra tekrar İstanbul'a bu kez 2100 metre çim pistteki Büyük Kulüp Koşusu (KV-7) için geldi ve koşuyu en yakın rakibinin 4 boy farkla önünde kazanırken dikkatleri çekti.

nbsp;Son olarak 8 Haziran günü Veliefendi'de katılmış olduğu ve Gazi Koşusu yolunda en önemli yarışlardan biri olarak gösterilen G3 Sait Koşusu'nda BLAZE TO WIN'in ardında ikinci olan GREY CORAL, 88. Gazi Koşusu'na son 6 koşusunda kendisine eşlik eden jokeyi Akın Sözen ile katılacak.

nbsp;Luxor ve Figo Star'dan olma tay, DUTYFREE, DELUXE, NON STOP, NEIL, BRAVE SON, MARSHMALLOW ve BENELUX gibi isimlerle babadan kardeş olup, 5 koşu galibi BIG STAR ile anadan kardeştir.

Sahibi: Ali Galip MERCAN?
Antrenörü: Mehmet Ali BİROL
?Handikap Puanı: 106?
Jokeyi: Akın SÖZEN?
Son 6 Koşusu: 113012

8 – INFERNO? (a.e Bushranger – Fabuco / Mujadil)
nbsp;9 Nisan 2011 doğumlu tay Dicle Kim. Dep. Paz. Nak tarafından yetiştirilirken, sahibi ise Erol Söğütlü'dür. Bugüne kadar katıldığı 10 koşuda 5 birincilik elde ederken, 2 koşuda da ikinci olmuştur. İkililiğinde start almayan tay, yalnızca üçlülüğünde katıldığı 10 koşu sonunda sahibine 209.000 TL kazandırdı.

Koşu hayatına 19 Ocak günü İzmir Şirinyer Hipodromu'nda başlayan ve yarış hayatının tüm koşularını Şirinyer'in çim ve kum pistinde gerçekleştiren INFERNO, 14 Mart günü kariyerinin 4. startında ilk birinciliğini elde edip Maiden'e veda etmişti. Akabinde kum pistte katıldığı son koşu olan 28 Mart günü katıldığı Handikap 15 koşuda ikinci olan tay, İlkbahar-Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte 5 kum pist koşusunun ardından ilk kez çim piste çıktı.

12 Nisan günü katıldığı ilk çim pist yarışını 1200 metre mesafede kazanan INFERNO, akabinde 1300 metrede katıldığı Handikap 16 koşuyu da lehine çevirdi. 17 Mayıs günü 1700 metre mesafe katıldığı Bozdağ Koşusu'nda (KV-6) beşinci kalıp çim pistteki ilk ve tek mağlubiyetini alan doru erkek tay, sonrasında katıldığı 1800 ve 2000 metre mesafeli 2 yarışını da kazanmayı başardı. Özellikle 12 Haziran günü uzak farkla kazandığı Kadifekale Koşusu'nu (KV-8) kazanırken pist rekorunu da saliselerle kaçıran INFERNO dikkatleri üzerine çekti.

nbsp;Jokeyi Barış Kurdu ile 88. Gazi Koşusu'na katılacak olan Bushranger ve Fabuco'dan olma INFERNO, babası ve annesinin ülkemizdeki ilk temsilcisidir. Babası G1 Prix Morny galibi BUSHRANGER'ın ilk jenerasyon taylarından olan INFERNO, anneden ise yurtdışında 1'i G3 olmak üzere 6 koşu kazanma başarısı göstermiş olan PURPLE ORCHID (Dr Fong - Fabuco) ile kardeştir.

Sahibi: Erol SÖĞÜTLÜ?
Antrenörü: H. Ahmet GİZ ?
Handikap Puanı: 101
?Jokeyi: Barış KURDU?
Son 6 Koşusu: 211011

9 – JUNIOR PIANIST? (d.e Victory Gallop – Sam Society / Petorius)
nbsp;25 Şubat 2011 doğumlu tayın yetiştiricisi ve sahibi Ayhan Çalıkoğlu'dur. Bugüne kadar katıldığı 17 koşuda 6 birincilik elde ederken, 3 koşuda ikinci, 3 koşuda üçüncü, 1 koşuda da dördüncü olmuştur. İkililiğinde 7, üçlülüğünde 10 kez start alan tay bu koşulardan sahibine 485.100 TL kazandırdı.

Koşu hayatına 2 yaşlı olarak 75. Yıl Ankara Hipodromu'nun kum pistinde katıldığı Şartlı 1 koşuyu kazanarak başlayan JUNIOR PIANIST, ardından Sonbahar-Kış sezonunu geçirmek üzere Adana Yeşiloba Hipodromu'na geldi. Yeşiloba'nın kum pistinde katıldığı 3 KV koşuda 2 üçüncülük, 1 de dördüncülük elde ettikten sonra JUNIOR PIANIST, çıktığı ilk çim pist yarışı olan Bürücek Koşusu'nu (KV-6) kazanma başarısı gösterdi. Ardından kum pistteki Anavarza Kalesi Koşusu'nu (KV-8) da kazanan tay, son olarak DASKYLEION'un galibiyetiyle sonuçlanan çim pistte 1700 metre mesafeli Kızkalesi Koşusu'nda (A3) üçüncü olarak 2 yaşlılığını noktaladı.

3 yaşlılığının ilk 2 ayında Adana Yeşiloba Hipodromu'nda 4 kum pist yarışında start alan JUNIOR PIANIST, bu 4 yarışta 1 KV galibiyeti, 2 de KV ikinciliği elde etti. Ardından Yeşiloba'da yılın ilk çim pist yarışı olan Tendürek Koşusu'nda (A3) beşinci olan tay, 2 Nisan günü İstanbul'a gelerek kum (sentetik) pistteki Nafiz Kurt Koşusu'nda (KV-7) start alıp ikinci oldu.

nbsp;Sadık Eliyeşil Koşusu'nda ilk dört dereceye giremeyen JUNIOR PIANIST, ardından yarış hayatına başladığı 75. Yıl Ankara Hipodromu'nda katıldığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Koşusu'nu ENYALIOS'un önünde kazanmayı başardı. Sonrasında ENYALIOS'un galibiyetiyle sonuçlanan G2 Mehmet Akif Ersoy Koşusu'nda tabelaya giremeyen tay, son olarak İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda katıldığı çim pistte 2100 metre mesafeli M. Niyazi Polatyar Koşusu'nu (KV-8) PRINCE OF KRAKOW ve DASKYLEION'un önünde kazanma başarısı gösterdi. Jokey Gökhan Yıldız ile 88. Gazi Koşusu'na katılacak olan Victory Gallop ile Sam Society'den olma JUNIOR PIANIST, babadan KIRDEMİRKIR, LUCA BRASI, MASSAI MAKA, WILLPOWER, SUWAKO ve HAŞMET gibi isimlerle, anadan ise KV koşu galibi PIANISTS SON ile kardeştir.

Sahibi: Ayhan ÇALIKOĞLU?
Antrenörü: Hasan ALTUNBAŞ ?
Handikap Puanı: 106?
Jokeyi: Gökhan YILDIZ?
Son 6 Koşusu: 020101

10 – KARABEKMEZ? (d.e Bekmezbey – Best Class / Halling)
nbsp;10 Nisan 2011 doğumlu tayın yetiştiricisi ve sahibi Orhan Bekmezci'dir. Bugüne kadar katıldığı 11 koşuda 4 birincilik elde ederken, 2 koşuda ikinci, 3 koşuda üçüncü, 1 koşuda da dördüncü olmuştur. İkililiğinde 3, üçlülüğünde 8 kez start alan tay bu koşulardan sahibine 293.000 TL kazandırdı.

Koşu hayatına İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda katıldığı Noces Koşusu'nda (Şartlı-1) üçüncü olarak başlayan KARABEKMEZ, ardından kum (sentetik) pistte 4 kez start alıp plaseler elde etmesine rağmen birinciliğe uzanamadı. İlk galibiyetini ilk kez çıktığı 2000 metre mesafeli kum (sentetik) pistteki koşuda elde eden tay, ardından yakaladığı etkili formunu sürdürerek aynı pist ve mesafede Cap Cris Nez (KV7) ile Adil Tügel (KV-8) koşularını kazanmayı başardı.

İlkbahar-Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte daha önce yalnızca yarış hayatının ilk koşusunda start aldığı İstanbul çimine yeniden çıkan KARABEKMEZ, çim pistte 1900 metre mesafeli Sadık Eliyeşil Koşusu'nu (KV-9) da kazanarak üst üste ve toplamda 4. birinciliğini elde etti. Ardından katıldığı kum (sentetik) pistteki Dinçer Cebeci Koşusu'nda (KV-9) YAVUZSEL ve LAMBOURN'un ardında üçüncü olan doru erkek tay, son olarak 8 Haziran günü start aldığı G3 Sait Akson Koşusu'nda ise BLAZE TO WIN, GREY CORAL ve YAVUZSEL'in ardında dördüncü oldu.
nbsp;Jokey Uğur Polat ile 88. Gazi Koşusu'na katılacak olan Bekmezbey ve Best Class'dan olma KARABEKMEZ, babadan babasının ilk jenerasyon taylarından olup ADAKARASI, SON OF PEACE, AÇIK BEY ve PRESIDENT ile babadan, 3 koşu galibi BEST WANGO ve 1 koşu galibi SERGENBEY ile anadan kardeştir.

Sahibi: Orhan BEKMEZCİ?
Antrenörü: Mülayim ANAT?
Handikap Puanı: 101?
Jokeyi: Uğur POLAT?
Son 6 Koşusu: 111134

11 – KULOĞLU ?(d.e Okawango – Serap Gelin / Mountain Cat)
nbsp;16 Şubat 2011 doğumlu tay Ertaç Demirgüreş tarafından yetiştirildi ve sahibi Umur Özarar'dır. KULOĞLU, bugüne kadar katıldığı 17 koşuda 11 birincilik elde ederken, 4 koşuda ikinci, 1 koşuda da dördüncü olmuştur. İkililiğinde 12, üçlülüğünde 5 kez start alan tay bu koşulardan sahibine 1.733.400 TL kazandırdı.

Koşu hayatı boyunca İstanbul, Bursa ve İzmir'de start alan KULOĞLU, ilk 3 koşusunda ikinci kaldıktan sonra 24 Haziran 2013 tarihinde katıldığı kariyerinin dördüncü koşusunda Maiden'e veda etti. Bu tarihten sonra formunu sürekli arttıran tay, tamamı Kısa Vade ya da Grup koşu olmak üzere 7 koşuluk bir galibiyet serisi yakaladı. 7 koşuluk galibiyeti serisi G1 Çaldıran Koşusu'nda elde ettiği ikincilikle sona eren KULOĞLU, 2 yaşlı taylar için en uzun mesafeli koşulardan biri olan G2 Sakarya Koşusu'nu kazanarak 2 yaşlılığını noktalamıştı.

Bu yıl piste 3 yaşlı olarak ilk kez 23 Şubat günü İzmir Şirinyer Hipodromu'nda çıkan ve birinciliklerine kaldığı yerden devam eden KULOĞLU, İlkbahar-Yaz sezonu için İstanbul'a geldikten sonra sentetik pistteki A3 Mevlana Koşusu'nda dördüncü oldu. Daha sonra sırasıyla A3 Preveze ve 3 yaşlı İngiliz taylarının ilk klasik yarışı olan G1 Erkek Tay Deneme'yi kazanan KULOĞLU, son olarak 2 Haziran günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda kum pistte katıldığı A3 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu'nda ise tabelaya giremedi.

nbsp;Okawango ve Serap Gelin'den olma KULOĞLU'nun ülkemizde start almış ilk anne kardeşi SİMİRNALI KIZ'ın 2 birinciliği bulunurken, bu yıl ilk kez piste çıkan 2 yaşlı kardeşi FİYAKANIN OĞLU ise katıldığı tek koşusunda 2. oldu.

nbsp;KULOĞLU, 88. Gazi Koşusu'na, kendisine ilk kez eşlik edecek olan jokey Ahmet Çelik ile katılacak.

Sahibi: Umur ÖZARAR?
Antrenörü: Özer BAŞEL ?
Handikap Puanı: 126?
Jokeyi: Ahmet ÇELİK?
Son 6 Koşusu: 1-14110

12 – PAYİTAHT? (d.e Red Bishop – Marica / Marlin)
23 Şubat 2011 doğumlu tay Haldun Güneş tarafından yetiştirildi, sahibi ise Özen Adalı'dır. Bugüne kadar katıldığı 4 koşuda 1 birincilik elde ederken, 1 kez de üçüncü olmuştur. İkililiğinde start almayıp üçlülüğünde 4 kez start alan tay bu koşulardan sahibine 40.000 TL kazandırdı.
Yarış hayatına 10 Mart günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda katıldığı kum pistte 1500 metre mesafeli koşuda beşinci olarak başlayan PAYİTAHT, ardından 4 Nisan günü aynı pistte katıldığı 2000 metre mesafeli koşuyu etkili sprintiyle kazanıp 2. startında Maiden'e veda etti.
nbsp;25 Mayıs günü ilk kez çıktığı çim pistte, GREY CORAL'ın galibiyetiyle sonuçlanan 2100 metre mesafeli Büyük Kulüp Koşusu'nda start alan ve üçüncü olan PAYİTAHT, son olarak 8 Haziran günü katıldığı G3 Sait Akson Koşusu'nda ise tabelaya giremedi.

nbsp;Red Bishop ve Marica'dan olma PAYİTAHT, babadan PAN RIVER, MİTİCO, ANATOLY, HIZEL BEYİ, NASH BISHOP, İHSAN SULTAN ve KING BISHOP gibi isimlerle anadan ise 13 kez start alıp 2 kez tabelada kendine yer bulabilen MARES ile kardeştir. PAYİTAHT, 88. Gazi Koşusu'na jokey Harun Kılıçarslan ile katılacaktır.

Sahibi: Özen ADALI?
Antrenörü: Sedat ÖZÖLKE
?Handikap Puanı: 61?
Jokeyi: Harun KILIÇARSLAN?
Son 6 Koşusu: 0130

nbsp;13 – PRINCE OF KRAKOW? (d.e Flower Alley – Silistic / Silic)
nbsp;18 Nisan 2011 doğumlu tay İlyas İlbey ve M. Selçuk San tarafından yetiştirildi, sahibi ise Tuncay Kantarmacı'dır. Bugüne kadar katıldığı 4 koşuda 2 birincilik elde ederken, 1 koşuda da ikinci olmuştur. İkililiğinde start almayıp, 4 koşusunu da üçlülüğünde gerçekleştiren tay bu koşulardan sahibine 92.200 TL kazandırdı.

Yarış hayatına 26 Mart günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda katıldığı kum (sentetik) pistteki Şartlı 3 koşuyla başlayan PRINCE OF KRAKOW, akabinde 9 Nisan günü katıldığı kum (sentetik) pistteki 1500 metre mesafeli koşuyu kazanıp 2. startında Maiden'e veda etti.

nbsp;2 Mayıs günü ilk kez çıktığı çim pistte 1900 metre mesafeli Handikap 15 koşuyu kazanan PRINCE OF KRAKOW, son olarak 11 Haziran günü katıldığı çim pistte 2100 metre mesafeli M. Niyazi Polatyar Koşusu'nu (KV-8) JUNIOR PIANIST'in ardında, DASKYLEION ve BENELUX'un önünde ikinci olarak tamamladı. Flower Alley ve Silistic'ten olma PRINCE OF KRAKOW, babadan ALBİTAY ile kardeş olup annesinin ülkemizde koşan ilk temsilcisidir. PRINCE OF KRAKOW, 88. Gazi Koşusu'na ise jokey Mehmet Kaya ile katılacaktır.

Sahibi: Tuncay KANTARMACI?
Antrenörü: Mertkan KANTARMACI ?
Handikap Puanı: 78?
Jokeyi: Mehmet KAYA?
Son 6 Koşusu: 0112

14 – YAVUZSEL? (d.e. Oratorio – Helderberg / Diesis)
nbsp;24 Şubat 2011 doğumlu tay Hami Yavaş tarafından yetiştirildi, sahibi ise Gülnur Gülerce'dir. Bugüne kadar katıldığı 4 koşuda 2 birincilik elde ederken, 1 koşuda da üçüncü olmuştur. İkililiğinde start almayan tay, üçlülüğünde koştuğu 4 koşu sonunda sahibine 142.700 TL kazandırdı.

Koşu hayatına Adana Yeşiloba Hipodromu'nda katıldığı kum pist yarışıyla başlayan ve beşinci olarak koşudan ayrılan YAVUZSEL, İlkbahar-Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte İstanbul'a geldi. 16 Nisan günü burada katıldığı ilk çim pist yarışını kazanarak 2. startında Maiden'e veda eden doru erkek tay, ardından kum (sentetik) pistte 2100 metre mesafe üzerinden koşulan Dinçer Cebeci Koşusu'nu (KV-9) LAMBOURN ve KARABEKMEZ'in önünde kazanma başarısı gösterdi. Son olarak 8 Haziran günü katıldığı G3 Sait Akson Koşusu'nda BLAZE TO WIN ve GREY CORAL'ın ardında üçüncü olan YAVUZSEL, 88. Gazi Koşusu'na daha önce 2010 yılında bu önemli koşuyu MYSTICAL STORM isimli kısrakla kazanma başarısı gösteren jokey Selim Kaya ile katılacak.

nbsp;Oratorio ve Helderberg'den olma YAVUZSEL, babadan TALIP HAN, PRINCESS ZAHRA ve MARA DESPINA ile kardeş olup, bir Diesis kızı olan Helderberg'in ülkemizde koşan ilk temsilcisidir.

Sahibi: Gülnur GÜLERCE
?Antrenörü: Mehmet TEKCAN?
Handikap Puanı: 99
?Jokeyi: Selim KAYA
?Son 6 Koşusu: 0113

15 – YENİ KARTAL ?(d.e Perfect Storm – Emilia / Storm.II)
nbsp;10 Şubat 2011 doğumlu tay Emre Şahin tarafından yetiştirildi, sahibi ise Ali Şahin'dir. Bugüne kadar katıldığı 14 koşuda 6 birincilik elde ederken, 2 koşuda ikinci, 3 koşuda da üçüncü olmuştur. İkililiğinde 4, üçlülüğünde ise 10 kez start alan tay bu koşulardan sahibine 270.700 TL kazandırdı.
Bugüne kadar yalnızca Adana Yeşiloba Hipodromu'nda start alan YENİ KARTAL, kum pistte katıldığı ilk 3 koşusunda 1 üçüncülük elde ettikten sonra çıktığı ilk çim pist koşusunu 1700 metre mesafede kazanarak 4. startında Maiden'e veda etti.

nbsp;Kış sezonunu Adana Yeşiloba Hipodromu'nda katıldığı koşularla sürdüren YENİ KARTAL, Ocak ve Şubat aylarında katıldığı 4 kum pist yarışında 2 ikincilik 2 de üçüncülük elde etti. Daha sonra Adana'da sezonun ilk çim pist yarışı olan ve SUZİ GOLD'un galibiyetiyle sonuçlanan Tendürek Koşusu'nda (A3) 6. olan YENİ KARTAL, ardından müthiş bir form yakaladı ve art arda katıldığı 1200-1700-1800 ve 2000 metre mesafeli koşularda aralarında Karadut (KV-8), Bolkar Dağları (KV-7) ve Kemal Özekici (KV-6) olmak üzere üst üste 5 koşuyu kazanmayı başardı.
Perfect Storm ile Emilia'dan olma YENİ KARTAL, babadan BEKMEZBEY, YARAMAZ ÇOCUK, DARK CHILD, SYRIANA ve ZEEV gibi isimlerle, anadan ise 3 koşu galibi BIG MOON LADY ile 1 koşu galibi AY HATUN ile kardeştir.

Sahibi: Ali ŞAHİN ?
Antrenörü: Hüseyin KARATAŞ?
Handikap Puanı: 101
?Jokeyi: Yücel BİLİK
?Son 6 Koşusu: 011111

16 – ZENCİRBEY? (d.e Sabırlı – Mountain Girl / Mountain Cat)
nbsp;6 Mart 2011 doğumlu tayın yetiştiricisi ve sahibi Hülya Zencir'dir. Bugüne kadar katıldığı 18 koşuda 4 birincilik elde ederken, 3 kez ikinci, 3 kez üçüncü, 2 kez de dördüncü olmuştur. İkililiğinde 11, üçlülüğünde 7 kez start alan tay bu koşulardan sahibine 257.300 TL kazandırdı.

Yarış hayatına geçtiğimiz yıl Haziran ayında İzmir Şirinyer Hipodromu'nda başlayan ZENCİRBEY, kariyerinin 5. startında kazandığı koşuyla Maiden'e veda etti. Bu galibiyetin ardından Bursa'ya gidip kum pistteki Çekirge Koşusu'nda (A3) tabelaya giremeyen tay, tekrar İzmir'e döndü. Yıl sonuna kadar İzmir çim pistinde 5 kez daha start alan ZENCİRBEY, bu 5 koşuda 1'i Muğla (KV-8) olmak üzere 2 birincilik, 1'i A3 olmak üzere de 2 ikincilik elde ederek 2 yaşlılığını noktaladı. 3 yaşlı olarak piste ilk kez Ocak ayının sonlarında İzmir Şirinyer Hipodromu'nda bir kum pist yarışı için çıkan ZENCİRBEY, ardından İstanbul'a geldi. Veliefendi Hipodromu'nda katıldığı ilk 3 KV koşusunda bir dördüncülük elde eden doru erkek tay, 1400 metre mesafeli kum (sentetik) pistteki Şartlı 4 koşuyu kazanırken 3 yaşlılığındaki ilk ve tek birinciliğini elde etti. Ardından GREY CORAL'ın galibiyetiyle sonuçlanan Büyük Kulüp Koşusu'nda (KV-7) tabelaya giremeyen ZENCİRBEY, son olarak 2 Haziran günü 2000 metre mesafe üzerinden kum pistte koşulan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu'nda (A3) ikinci oldu. Sabırlı ve Mountain Girl'den olma ZENCİRBEY, babasının ilk jenerasyon taylarından olup TOPRAKBAY, YILDIRIMBEY, CİVANHAN ve MISS ALEYNA gibi isimlerle babadan kardeştir. Annesinin koşan ilk temsilcisi olan ZENCİRBEY'e 88. Gazi Koşusu'nda jokey Kadir Tokaçoğlu eşlik edecek.

Sahibi: Hülya ZENCİR ?
Antrenörü: Hakan HARMANBAŞI ?
Handikap Puanı: 94?
Jokeyi: Kadir TOKAÇOĞLU?
Son 6 Koşusu: 040102

17 – ADAKARASI ?(d.d Bekmezbey – Themis / Celtic Swing)
nbsp;19 Mart 2011 doğumlu dişi tay Adem Gözoğlu tarafından yetiştirilirdi ve sahibi ise Mehmet Bozan Gökkan'dır. Bugüne kadar katıldığı 12 koşuda 4 birincilik elde eden ADAKARASI, 4 koşuda ikinci, 3 koşuda üçüncü ve 1 koşuda da dördüncü olmuştur. İkililiğinde 5, üçlülüğünde 7 kez start alan tay bu koşulardan sahibine 562.000 TL kazandırdı.

Yarış hayatı boyunca yalnızca İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda start alan ADAKARASI, 2 yaşlılığında katıldığı 5 koşuda 1'i KV-7 At Meydanı Koşusu olmak üzere 2 birincilik elde ederken, Mary Ellen (Şartlı 1) ve Kenan Binak (A3) koşularında ikinci, Şevket Belgin Koşusu'nda (KV-7) da üçüncü oldu.

nbsp;Kış sezonunda Veliefendi Hipodromu'ndaki kum (sentetik) pist koşularında boy gösteren ADAKARASI, özellikle Kasım 2013 ve Mart 2014 arası katıldığı 4 kum (sentetik) pist yarışında üst üste 3 birincilik, 1 de ikincilik elde ederken her iki pistte de başarılı olduğunu ispatladı.

İlkbahar-Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte tekrar çim pistte çıkan ve F. Derya Beşikçi Koşusu'nda (KV-8) dördüncü olan ADAKARASI, daha sonra kum (sentetik) pistteki Sipahi Ocağı Binicilik Kulübü Koşusu'nda (KV-6) üçüncü oldu. G1 Dişi Tay Deneme'den üçüncü olarak ayrılan doru dişi tay, son olarak 8 Haziran günü SUZİ GOLD'un galibiyetiyle sonuçlanan G1 Kısrak Koşusu'nda ise ikinci oldu.

nbsp;Jokey Özcan Yıldırım ile 88. Gazi Koşusu'na katılacak olan Bekmezbey ve Themis'den olma ADAKARASI, BEKMEZBEY'ın ilk jenerasyon temsilcisi olup, KARABEKMEZ, SON OF PEACE, AÇIK BEY ve PRESIDENT ile babadan, BLACK HUNTER ile anneden kardeştir.

Sahibi: Mehmet Bozan GÖKKAN?
Antrenörü: Hakan HARMANBAŞI?
Handikap Puanı: 110
?Jokeyi: Özcan YILDIRIM?
Son 6 Koşusu: 124332

18 – LAMBOURN ?(d.d Powerscourt – Helloimustbegoing / Red Ransom)
nbsp;20 Mart 2011 doğumlu tay Türk Çimento AŞ. tarafından yetiştirildi, sahibi ise Onuralp Mehmet Kurt'tur. Bugüne kadar katıldığı 12 koşuda 3 birincilik elde ederken, 1 kez ikinci, 1 kez üçüncü, 3 koşuda da dördüncü olmuştur. İkililiğinde ve üçlülüğünde 6'şar kez start alan tay bu koşulardan sahibine 145.950 TL kazandırdı.

Koşu hayatına ikili olarak 2 Ağustos 2013 tarihinde İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda katıldığı Abbas Koşusu'nu (Şartlı 1) kazanarak başlayan LAMBOURN, akabinde katıldığı Kenan Binak (A3) ve Nurullah Tolon Koşuları'nda (KV-6) ise tabelaya giremedi. Ardından katıldığı Şartlı 3 koşuda dördüncü olan doru dişi tay, 9 Ekim 2013 tarihinde katıldığı çim pistte 1600 metre mesafeli Şartlı 3 koşuyu kazanarak ikinci galibiyetini elde etti.

nbsp;Bu galibiyetin ardından 2 yaşlı olarak son kez Şevket Belgin Koşusu (KV-7) için piste çıkan tay, koşudan dördüncü olarak ayrıldı. Kış sezonunu İstanbul'da geçiren LAMBOURN, Ocak ayında katıldığı kum (sentetik) pistteki iki Handikap 15 koşunun ilkinde dördüncü olurken, diğerinde ise ilk dörde giremedi. Bu koşunun ardından kısa bir süre ara veren tay, Mart ayının sonuna doğru ilk kez çıktığı 2000 metre mesafeli kum (sentetik) pistteki Handikap 16 koşuyu kazanmayı başardı. İlkbahar-Yaz sezonunun başlamasının ardından Nisan ayında katıldığı çim pistte 1900 metre mesafeli Şartlı 4 koşuda üçüncü olan tay, Mayıs ayında start aldığı kum (sentetik) pistteki 2100 metre mesafeli Dinçer Cebeci Koşusu'nu (KV-9) ise YAVUZSEL'in ardında, KARABEKMEZ'in ise önünde 2. olarak tamamladı. LAMBOURN, son olarak 8 Haziran günü katıldığı G1 Kısrak Koşusu'nda ise dereceye giremedi.

nbsp;Powerscourt ve Helloimustbegoing'den olma LAMBOURN, babasının ülkemizdeki ilk jenerasyon taylarındandır. Babadan İPEK SU, ANTANDROS, PETEKCAN, CYRSTAL CLEAR ve SELECTED gibi isimlerle kardeş olan tay, annesinin ülkemizdeki koşan ilk temsilcisidir. Öte yandan LAMBOURN, İngiltere-Salisbury'de koşu kazanmış PRINCESS HANNAH ile anneden kardeştir. LAMBOURN, 88. Gazi Koşusu'na ise jokey Mustafa Çiçek ile katılacaktır.

Sahibi: Onuralp Mehmet KURT
?Antrenörü: Cemil TURAN?
Handikap Puanı: 78?
Jokeyi: Mustafa ÇİÇEK?
Son 6 Koşusu: 401320

19 – SUZİ GOLD ?(d.d Banknote – Golden Leaf / West By West)
nbsp;24 Mart 2011 doğumlu dişi tayın yetiştiricisi ve sahibi Hulusi Çil'dir. Bugüne kadar katıldığı 11 koşuda 7 birincilik elde ederken, 1 koşuda üçüncü, 2 koşuda da dördüncü olmuştur. İkililiğinde 8, üçlülüğünde 3 kez start alan tay bu koşulardan sahibine 1.440.700 TL kazandırdı.

Yarış hayatına geçtiğimiz yıl Haziran ayında İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda başlayan SUZİ GOLD kariyerinin ilk birinciliğini 3. startında elde etti. Akabinde katıldığı Prof. Mecdi Ramazanoğlu Koşusu'nu (KV-7) da kazanan tay, I. İnönü Koşusu'nda tabelaya giremedi. Ağustos ve Eylül aylarında 1400 metre çim pistteki G2 S.İ.A.Y.S.D ve A3 Kenan Binak Koşuları'nı kazanan SUZİ GOLD, 2 yaşlı İngiliz tayları için sezonun en önemli koşularından olan G1 Çaldıran Koşusu'nda BLAZE TO WIN, KULOĞLU ve RAIN OVER ME'nin ardında 4. olarak 2 yaşlılığını noktaladı. Kış sezonunu bir süre dinlenerek geçiren SUZİ GOLD, 3 yaşlı olarak piste ilk kez 18 Mart günü Adana'da yılın ilk çim pist yarışı olan ve taylar için önemli koşulardan biri olarak gösterilen Tendürek Koşusu (A3) için çıktı. Koşuyu verdiği araya rağmen ENYALIOS, DASKYLEION, JUNIOR PIANIST ve YENİ KARTAL gibi erkek rakiplerinin önünde kazanma başarısı gösteren SUZİ GOLD bu birinciliğin ardından tekrar İstanbul'a döndü. 18 Mayıs günü katıldığı G1 Dişi Tay Deneme'yi kazanan SUZİ GOLD, 8 Haziran günü katıldığı G1 Kısrak Koşusu'nda da rakiplerini bir kez daha geçme başarısını gösterdi.

nbsp;88. Gazi Koşusu'na son 6 yarışında kendisine eşlik eden jokey Gökhan Gökçe ile katılacak olan Banknote ile Golden Leaf'den olma SUZİ GOLD, babasının ilk jenerasyon taylarından olup, COOPER ve MIGHT ile babadan, 1 koşu galibi GOLDEN BOS ile de anadan kardeştir.

Sahibi: Hulusi ÇİL?
Antrenörü: Cemil TURAN ?
Handikap Puanı: 122?
Jokeyi: Gökhan GÖKÇE?
Son 6 Koşusu: 114-111

20 – WARRIOR PRINCESS? (d.d Sri Pekan – Woodmans Girl / Woodman)
nbsp;18 Ocak 2011 doğumlu tayın yetiştiricisi ve sahibi Aytuğ Atalay'dır. Bugüne kadar katıldığı 12 koşuda 2 birincilik elde ederken, 3 koşuda ikinci, 3 koşuda üçüncü, 1 koşuda da dördüncü olmuştur. İkililiğinde 7, üçlülüğünde 5 kez start alan tay bu koşulardan sahibine 309.650 TL kazandırdı.

Yarış hayatına 75. Yıl Ankara Hipodromu'nda başlayan ve 2 yaşlılığındaki tüm koşularını Ankara'nın çim pistinde gerçekleştiren WARRIOR PRINCESS, bu süreçte katıldığı 7 koşuda da ilk 3 dereceden düşmedi. 1'i KV-8 Bey Pazarı koşusu olmak üzere 2 galibiyeti bulunan doru dişi tay, G1 Karayel ve KV-7 Yalçın Batur Koşuları'nda ikinci, A2 Hitit ve G2 Kraliçe II. Elizabeth Koşuları'nda da üçüncü olarak 2 yaşlılığını noktaladı.
3 yaşlı olarak piste ilk kez Adana Yeşiloba Hipodromu'nda çıkan WARRIOR PRINCESS, burada katıldığı 1'i çim 2 koşuda 1 dördüncülük elde etti. İlkbahar-Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte İstanbul'a gelen doru dişi tay, KULOĞLU'nun galibiyetiyle sonuçlanan Preveze Koşusu'ndan (A3) üçüncü olarak ayrıldı. Mayıs ve Haziran aylarında katıldığı G1 Dişi Tay Deneme ve G1 Kısrak Koşuları'nda tabelaya giremeyen WARRIOR PRINCESS, 88. Gazi Koşusu'na jokey Ömer Kaya ile katılacak.

nbsp;Sri Pekan ve Woodmans Girl'den olma WARRIOR PRINCESS, babadan MİRAMİS, WHITE RAM, MARY ELLEN, BERRAKSU, ASTRAKHAN, ASTORYA ve VILLAGE WIND gibi isimlerle, anadan ise bu yıl katıldığı ilk ve tek koşusunu kazanan BIG HEART ile kardeştir.

Sahibi: Aytuğ ATALAY?
Antrenörü: Hakan YÜZBAŞI?
Handikap Puanı: 102
?Jokeyi: Ömer KAYA?
Son 6 Koşusu: 3-40300

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...