Erdoğan iftar programında konuştu

Erdoğan iftar programında konuştu

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan MÜSİAD iftarında konuşma yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katıldığı MÜSİAD iftarında konuşma yaptı. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

* Birileri karanlık senoryalar yazıyor ve bizim başarısız olmamızı bekliyordu ancak biz bütün saldırılara direndik bir olduk diri olduk.

''BİZ BİRİLERİNİN ÇARKINA ÇOMAK SOKTUK''

* Bir gazete sür manşette şu manşeti kullanıyordu 'Anadolu ihtilali' evet biz birilerinin çarkına çomak soktuk.

* Biz büyük Türkiye dedik bu hedeflere inandık ve bu hedeflerin peşinden kararlılıkla yürüdük. Biz 77 milyon kazansın diye çalışıyoruz. Şimdi sadece belli kesimler kazanmıyor.

* Allah'a hamdolsun sizlerle birlikte çok önemli bir adım attık. Artık şunu çok iyi biliyoruz ki artık Türkiye eski Türkiye değil.

* Türkiye'nin istikrar içinde, güven içinde, kardeşlik içinde hem ekonomik olarak hem siyaseten hem sosyal olarak hem de demokratik olarak büyüyebileceğini, dünyada iddia sahibi bir ülke olabileceğini ispat ettik. Biz 'yeni Türkiye' dedik. Biz 'büyük Türkiye' dedik. Bu hedeflere inandık, bu hedeflerin peşinden kararlılıkla yürüdük ve Türkiye'yi bugün bu hedeflere çok daha yaklaştırdık

Bakınız ortalama 5 büyümeyi yakaladık. Felaket tellallığı yaptılar buna rağmen yine bu yıla çok iyi başladık.

''BUNUN ADI ZÜLÜMDÜR''

* Merkez Bankasının faiz politikalarını, bir Başbakan olarak kabul etmiyorum. Sadece bağımsız olduğu için tabii müdahale yetkimiz yok ama kabul etmiyorum. Niye kabul etmiyorum nbsp; Faiz oranlarının bu denli yüksek olduğu bir ülkede, girişimci, yatırımcı kalkıp da rahat rahat yatırım yapamaz. Bunun adı zülümdür zülüm. Aklınızı başınıza toplayın.

Tabi birileri bu durumdan rahatsız olacak birileri de mutlu olacak. Faiz düşmüyorsa faiz lobileri mutlu olacak.

BÖCEK SORUŞTURMASI

* Başbakan'ın ofisine dinleme cihazı konuluyor. Bütün deliller, belgeler, zanlılar ortada ama yargının içine sızmış Pensilvanya uzantıları, ısrarla bunun üzerini örtmenin mücadelesini veriyor. Bugün hala yargı içerisinde Pensilvanya dayanışmasıyla hareket edenler var. Bunların sayısı az değil farkındayız. Bilin ki tüm yargı camiasını da bunlar lekeliyor

''ÇIRPINDIKÇA BATIYORLAR''

* Bizim durumumuz sadece içeride değil dışarıda da birilerini rahatsız ediyor. İçerden ve dışardan saldırılara maruz kaldık. Ama bilmenizi isterim ki beslenip büyüdükleri bataklıkta çırpınıyorlar ve çırpındıkça da batmaya devam edecekler.

''ALÇAKÇA TEZVİRAT YAPIYORLAR''

* Bakın şu anda mübarek ramazan ayında dahi o hain paralel yapı, Türkiye'deki hizmet ehli vakıfları, dernekleri, STK'ları tedirgin etmek için elinden geleni yapıyor. Türlü iftiralar atılıyor, türlü yalanlar söylüyorlar. Çünkü bunlarda takiyye var. Bunlarda yalan, iftira var. 'Bugün bize yaptılar, yarın size yapacaklar' diye alçakça tezvirat yapıyorlar. Bir kere şunu bilsinler ki hiç kimse, hiçbir grup, hiçbir hizmet hareketi bunlar gibi ihanet bataklığına batmayacak, bunlar gibi uluslararası çevrelerin, istihbarat örgütlerinin maşası olmayacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...