Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

NASA, "Uçan Dairesini" denedi

NASA, "Uçan Dairesini" denedi

TEKNOLOJİ Haberleri

Mars'a yolculuk için gercekleşen aracın denenmesi başarılı geçti.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, ilerki zamanlarda Mars'a insan taşımayı hedeflediği 'uçan daire'yi denedi.

Yapılan denemenin başarılı geçtiği, ancak iniş esnasında aracın bağlı olduğu paraşütün tam olarak açılmadığı açıklandı . NASA'nın, insanlığı Mars'a taşımayı planladığı uçan daire şeklindeki uzay aracı, önce çok büyük bir balonla atmosfere taşındı. Pasifik Okyanusu'nda gercekleşen deneyde, uçan daire şeklindeki aracın 35 kilometre yüksekliğe çıkması 2 saat sürdü.

Daha akabinde füze motoru ateşlenen vasıta , ses hızının dört katı süratle 50 km yüksekliğe çıktı. Uzay aracı yavaşlamaya başladığında, iki yeni atmosfer frenleme sistemi harekete geçirildi. İlk sistem başarıyla çalışırken, ikinci frenleme sistemi olan paraşütün tam açılmadığı söylendi .

Uçan daire, daha akabinde Pasifik Okyanusu'na indi.

Uzay aracının içindeki veri kayıtlarının kurtarılmasıyla, deney hakkında daha ayrıntılı bilgilere ulaşılacak. Şayet proje başarılı olursa, Curiosity gibi keşif robotları ve çok fazla daha çok büyük donanımlar Mars'a çok fazla düşük riskle indirilebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...