İşler: Hedefimiz teknolojik...

İşler: Hedefimiz teknolojik...

GÜNDEM Haberleri

Emrullah İşler, hedeflerinin Türkiye'yi bilimsel teknolojik dönüşümünü tamamlamış ileri bir ülke haline getirmek olduğunu söyledi.

İşler, Almanya'nın Hannover kentinde Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) nbsp; tarafından verilen iftara katıldı.

Emrullah İşler, burada yaptığı konuşmada Almanya'da iftar programında bulunmaktan nbsp; mutlu olduğunu belirterek ''Sizler 1961 den itibaren Almanya'ya göç edenlersiniz. 53 yıl önce helal lokma kazanmak için gelenlerin evlatları, torunlarısınız. Türkiye'nin zor yıllarında buraya göç eden babaların evlatlarısınız. Onlar helal lokma için buralara geldiler. İlk Almanya'ya gelenler burada çok sıkıntılar çektiler. Ben de gurbette üniversite okudum dolayısıyla çekilen sıkıntıları az da olsa bilirim'' dedi.

Almanya'da başarılı olabilmek için Almancanın çok iyi öğrenilmesi gerektiğini vurgulayan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, ''Almanca olmazsa olmaz. Mutlaka öğrenilmeli bunun yanında Türkçenin de unutulmaması gerekir. İki unsuru gerçekleşmesi durumunda çok daha başarılı olunur. Başarılı olan arkadaşlarımız zaten aramızda bulunuyor'' diye konuştu.

Yurt dışında yaşayan Türkler ile daha yakından ilgilenilmesi amacıyla 2010 yılında Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığının (YTB) kurulduğuna işaret eden İşler, ''Sizden bu konuda aktif olmanızı istiyoruz. Sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığımız toplantıda gençlerimize aydınlık bir gelecek oluşturmak için onların bilinçlendirilmesi gerekmekte. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarına çok büyük görevler düşmektedir. Sivil toplum kuruluşları ve YTB'nin çok güzel projelere imza atabileceklerini düşünüyorum'' değerlendirmesini yaptı.

Türk işverenlerin sayısı 75 bine ulaşmasının Almanya'da yaşayan Türklerin nereden nereye geldiğinin göstergesi olduğunu dile getiren İşler, bu ülkedeki Türk işverenlerin 360 bin kişiye istihdam sağladıklarını ve 40 milyar avro ciro yaptıklarını ifade etti.

İşler Almanya'da yaşayan Türklerin Almanya ile Türkiye arasında çok önemli bir köprü vazifesi görmekte olduğunu da hatırlattı.

Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı ülkelerin başında Almanya'nın geldiğini ifade eden Başbakan Yardımcısı İşler, şunları belirtti:

''Türkiye en çok Almanya'ya ihracat yapmaktadır. Ak parti hükümetinin hedefi türkiye'yi bilimsel teknolojik dönüşümünü tamamlamış ileri bir ülke haline getirmektir. 152 milyar dolar olan ihracatı 500 milyar dolara çıkartmayı hedeflemekteyiz. Türkiye değişti, gelişti, kalkındı, büyüyor. Türkiye artık göç alan bir ülke 70 sente muhraç bir ülke değildir. Bunu bugünkü gençler anlamayabilir ama zaten o günler artık geride kaldı. Türkiye'de devrim niteliğinde adımlar atıldı.''

Avrupa'da yaşayan Türkler için hükümet olarak birçok kolaylıklar getirdiklerini anlatan İşler, bunların başta askerlik, mavi kart nbsp; ve oy kullanma hakkı olduğunu belirtti.

Yurt dışındaki Türklerin bu yıl bir ilki yaşayarak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanacaklarını kaydeden İşler, şöyle devam etti:

''Sizler de ilk defa oylarınızı bulunduğunuz ülkelerde kullanabileceksiniz. 4 gün oy kullanılabilecek. Almanya'da 7 bölgede oy kullanılabilecek. 26 Temmuz - 10 Ağustos arasında gümrüklerde oy kullanabileceksiniz. 150 kilometre uzaklıkta bazen oy kullanılması gerekecek bunu gözünüzde büyütmeyin. Medine'den beni arıyorlar Cidde'ye oy kullanmaya gitmek durumunda olduklarını söylüyorlar. YSK diplomatik misyon bulunan yerleri seçti. Cidde, Medine'ye 400- 500 kilometre. Onlar da o kadar yol gidip oy kullanacaklar. Sizler için daha kolay olacak. Eğer ikinci tura kalırsa seçimler 17-20 Ağustos arasında yapılacak. Yaklaşık 100 bin seçmen Hannover ve çevresinde oy kullanabilecek."

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu da yaptığı konuşmada Türk sivil toplum kuruluşlarının Almanya'da yaşayan Türklere çok büyük katkıları olduğunu belirterek MÜSİAD Aşağı Saksonya Teşkilatının çalışmalarını övdü.

nbsp;Almanya'daki Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü tarafından işlenen cinayetlere değinen Karslıoğlu, ''NSU cinayetleri Türklere yöneliktir. Bunu hiçbir basın yazmadı. Hiçbir basın bu cinayetler Türklere yöneliktir diyemedi. Keup Caddesi'ndeki nbsp; saldırının amacı okuldan çıkan Türk çocuklarını öldürmekti. Allah'tan arada dolmuş vardı bir şey olmadı. Siz kimliğinizi korumaya çalıştığınızda böyle şeyler başınıza gelebiliyor'' dedi.

Karslıoğlu, Musevi toplumunun Almanya'da kendi kimlik ve değerlerini koruyabildiğini ve Almanların da buna destek olduğuna işaret ederek Türk toplumunun da kendi kimliğini koruması için herkesin destek olmasını istedi.

MÜSİAD Hannover Başkanı Naci Aydın ise yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Maritim Otelindeki iftrar programından önce İstanbul'da MÜSİAD genel merkezinin verdiği iftar canlı olarak izlendi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması dinlenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...