CHP'nin ulusalcıları direniyor, 'Çatı delindi'

CHP'nin ulusalcıları direniyor, 'Çatı delindi'

GÜNDEM Haberleri

CHP ve MHP'nin Köşk adayı resmen Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu... 'Çatı'ya isyan eden 21 CHP'li Tarhan için imza topluyor.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için süreç dün resmen başladı. CHP ve MHP "çatı aday" olarak belirledikleri Prof. Dr. Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu'nu 12. cumhurbaşkanlığına aday gösterdi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ile MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Yusuf Halaçoğlu, dün İhsanoğlu için resmi adaylık başvurusunu yaptı. Altay ve Vural, topladıkları imzaları ayrı ayrı TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sundu. İmzaları alan Çiçek, aldıkları belgeleri Yüksek Seçim Kurulu'na ileteceklerini söyledi. nbsp;
CHP'DE 21 FİRE
CHP Grup Başkanvekili Altay, daha sonra yaptığı değerlendirmede, İhsanoğlu'nu demokratik sisteme olan inançları, devletin laik yapısı, milletin huzur ve refahı ile Ortadoğu ve dünyada barış ve kardeşliğin teminine katkı sağlayacağına inandıkları için aday gösterdiklerini söyledi. Altay, 130 milletvekili olan CHP'nin 109 milletvekilinin İhsanoğlu'nun adaylığı için imza verdiğini, ayrıca dilekçeye Kütahya bağımsız Milletvekili İdris Bal ile Burdur bağımsız Milletvekili Hasan Hami Yıldırım'ın imzalarının bulunduğunu açıkladı. Bal ve Yıldırım, 17 Aralık'tan sonra AK Parti ile yollarını ayırmıştı.
MHP 52 İMZA VERDİ
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da 52 milletvekilinin imzasıyla İhsanoğlu'nu aday gösterdiklerini söyledi. Vural, Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in yurt dışında olduğu için imza veremediğini, ayrıca Bağımsız İstanbul Milletvekili İhsan Barutçu'nun da imza desteği verdiğini bildirdi. CHP'de daha önce karşı çıkan Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Bursa Milletvekili Kemal Ekinci ve Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan son anda İhsanoğlu'nun adaylığına imza verdi. Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ise imza vermeyen sürpriz isimler arasında yer aldı. nbsp;Şükran KABAN / TÜRKİYE GAZETESİ

nbsp;CHP'nin ulusalcıları direniyor, 'Çatı delindi'

BAŞVURU 319249 NUMARALI DOSYADA
CHP ve MHP, nbsp;Ekmeleddin İhsanoğlu'nu cumhurbaşkanlığına aday gösteren dilekçelerini TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e ayrı ayrı sundu. Dilekçeler, TBMM Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Başkanlığı'nın kayıtlarına "319248" ve "319249" dosya numaralarıyla girdi.

BİRGÜL AYMAN GÜLER AÇIKLADI
MUHALİFLER TARHAN'I ADAY GÖSTERECEK
Partilerinin Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday göstermesine isyan eden CHP'deki ulusalcı milletvekilleri Emine Ülker Tarhan üzerinde anlaştı. Tarhan için ilk imzayı Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum attı. Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ile İstanbul Milletvekili Nur Serter de imzaya destek verdi. CHP'de İhsanoğlu'na imza vermeyen 21 milletvekilinin tamamının Tarhan'ın adaylığını desteklemesi beklenmiyor. Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu Tarhan'a da imza vermeyeceğini açıklarken, Meclis Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Güldal Mumcu ile eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın da Tarhan'ı desteklemeyeceği belirtiliyor. Muhaliflerin bağımsız milletvekillerinden destek alınıp alınmayacağı konusu henüz netleşmezken, Tarhan'ın adaylığıyla ilgili muhalifler bugün toplantı yapacak. Birgül Ayman Güler, toplantının ardından 21 vekille Emine Ülker Tarhan'ı aday göstereceklerini açıkladı. nbsp;

İhsanoğlu'na karşı çıkan milletvekilleri şöyle: Nur Serter, Birgül Ayman Güler, Süheyl Batum, Dilek Akagün Yılmaz, Adnan Keskin, Gökhan Günaydın, Emine Ülker Tarhan, İlhan Cihaner, nbsp;Deniz Baykal, Yıldıray Sapan, Osman Kaptan, Arif Bulut, Ali Haydar Öner, Metin Lütfi Baydar, Ümit Özgümüş, Hüseyin Aygün, Oktay Ekşi, İsa Gök, Şevki Kulkuloğlu, Aylin Nazlıaka, Güldal Mumcu.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...