Gündelikçi değil işçiyim

Gündelikçi değil işçiyim

GÜNDEM Haberleri

Çalıştığı evin camlarını silerken 3'üncü kattan düşerek ağır yaralanan Minire İnal, sigortalı sayılabilmek için dava açtı.

Antalya'da çalıştığı evin camlarını silerken 3'üncü kattan düşerek ağır yaralanan 50 yaşındaki Minire İnal'ın, 'Gündelikçi değil, işçi' olduğu kanıtlamak için iş mahkemesinde hizmet tespit davası açtı. İmece Ev İşçileri Sendikası, tüm ev işçileri adına davaya müdahil olmak için dilekçe verecek. Sigortasız olduğu için 2 çocuk annesi İnal'ın hastane masraflarını temizliğe gittiği evin sahibi ödemiş. Sonra ise yeşil karta başvurmak zorunda kalmış. İnal, taburcu olduktan sonra 1.5 yıl başkalarının yardımıyla hayatını sürdürmüş. Eşi sigortasız bir işte 600 lira aylıkla çalışan Minire İnal'ın, kazadan sonra dava açmak aklına bile gelmemiş. İnal, İmece Kadın Dayanışma Derneği'nin Antalya'da gösterime sunduğu 'Gündelikçi' filmini izleyince, 'Gündelikçi değil, işçi' olduğu kanıtlamak için iş mahkemesinde hizmet tespit davası açtı. İnal davayı kazanırsa, bu gündelikçi olarak çalışanlar için sigortalı olma yolunda bir devrim sayılacak.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...