Prof. Dr. Bakır: Kalp hastası oruç tutabilir

Prof. Dr. Bakır: Kalp hastası oruç tutabilir

SAĞLIK Haberleri

"İftarda aç karnına ve sahurda yatmadan önce içilen bir sigara, sağlıklı kişilerde bile ani kalp krizlerine yol açabilir"

Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İhsan Bakır, kalp hastalarının ilaç ve beslenme alışkanlıklarını düzene soktukları müddetçe oruç tutmalarında bir sıkıntı olmadığını söyledi. Hastaların özellikle doktorlarına danışarak ilaç saatlerini yeniden düzenlemesi gerektiğini belirten Bakır, "İftarda kalbi yormayacak hafif gıdalar tüketmeli ve sahur asla ihmal edilmemeli. Sahurda çok ve ağır yemek uzun süre tok tutar inanışı yanlıştır. Tam tersine kan şekerini hızlı yükselten karbonhidrat içeren gıdalar erken acıkmaya sebep olurlar. Sıvı gıdaların yanında ölçülü tüketilen süt, yumurta, yoğurt, peynir ve lifli gıdalar, sebzeler kan şekerini dengeli tutar ve acıkmayı geciktirirler. İftara hafif bir kahvaltı veya çorbayla başlanmalı, sonrasında bol sulu, kızartılmamış, sebze içeren, az yağlı bir öğünle devam edilmelidir. Hamur işi yemeklerden uzak durulmalıdır" dedi. nbsp;Dr. Bakır, iftarda aç karına ve sahurda yatmadan önce içilen sigaranın sadece kalp hastalarında değil sağlıklı kişilerde bile ani kalp krizlerine yol açabileceği uyarısında da bulundu. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...