Yoğun bakıma yoğun takviye

Yoğun bakıma yoğun takviye

SAĞLIK Haberleri

Kamu hastanelerinde, tıbbî donanımı olduğu halde hemşire ve sağlık memuru olmadığı için açılamayan yoğun bakım ünitelerine el atılıyor.

Sağlık Bakanlığı, atıl kapasiteye sebep olan yoğun bakım ünitelerini vatandaşların hizmetine sunabilmek için çalışma başlattı. Yoğun bakım servislerinin hizmet tanımları, fiziki şartları, tıbbi donanım ve bünyesinde faaliyet gösterdiği yataklı sağlık tesisinin statüsü ile bölge ihtiyaçları göz önüne bulundurularak yoğun bakım servislerinin yatak sayılarıyla seviyeleri daha önce belirlenmişti. Fakat Bakanlık, hemşire veya sağlık memuru yetersizliğinden dolayı açılmayan yoğun bakım ünitelerinin ortaya çıkarılması için harekete geçti. Buna göre Bakanlık, kamu hastaneleri bünyesinde bütün tıbbi cihaz ve donanımı olduğu halde hemşire veya sağlık memuru istihdamı sağlanamaması sebebiyle açılamayan erişkin, çocuk ve yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin olup olmadığının bildirilmesini istedi. Bu durumda olan yoğun bakım ünitelerinin branş ve yatak sayıları ile hemşire ihtiyacının kendilerine iletilmesini isteyen Bakanlık, atıl kapasitenin bitirilmesi için buralarda hemşire veya sağlık memuru istihdam edecek.
Diğer taraftan sağlıkta büyük bir öneme sahip olan yoğun bakım ünitelerinin hızla arttığı da öğrenildi. Bakanlıktan alınan bilgiye göre, kamuya bağlı hastanelerdeki yoğun bakım yatak sayısında inanılmaz bir artış kaydedildi. Bu kapsamda 2002 yılında ülke genelinde 869 olan yoğun bakım yatak sayısı, 2013 yılında 10 bin 958'e ulaştı.
Gökhan Kaya / TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...