Başbakan, MÜSİAD'ın iftarında konuştu: 'Paraleller delilleri karartıyor'

Başbakan, MÜSİAD'ın iftarında konuştu: 'Paraleller delilleri karartıyor'

Politika Haberleri

"Bütün deliller, belgeler ve zanlılar ortada ama yargının içine sızmış Pensilvanya uzantıları ısrarla bunların üzerini örtme mücadelesi veriyor..."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD tarafından verilen iftara katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada devlet içindeki paralel yapılanmaya ve bununla ilgili mücadeleye temas ederek şunları söyledi: "Başbakan'ın ofisine dinleme cihazı konuluyor. Bütün deliller, belgeler, zanlılar ortada ama yargının içine sızmış Pensilvanya uzantıları, ısrarla bunun üzerini örtmenin mücadelesini veriyor. Bugün hâlâ yargı içerisinde Pensilvanya dayanışmasıyla hareket edenler var. Bunların sayısı az değil, farkındayız. Bilin ki tüm yargı camiasını da bunlar lekeliyor.
BİRİLERİNİN ÇARKINA ÇOMAK SOKTUK
Birileri karanlık senoryalar yazıyor ve bizim başarısız olmamızı bekliyordu ancak biz bütün saldırılara direndik. Bir olduk, iri olduk, diri olduk. Bir gazete sür manşette şu haberi kullanıyordu: 'Anadolu ihtilali...' Evet biz birilerinin çarkına çomak soktuk. Biz büyük Türkiye dedik, bu hedeflere inandık ve bu hedeflerin peşinden kararlılıkla yürüdük. Biz 77 milyon kazansın diye çalışıyoruz. Allah'a hamdolsun sizlerle birlikte çok önemli bir adım attık. Türkiye'nin istikrar içinde, güven içinde, kardeşlik içinde, hem ekonomik olarak, hem siyaseten, hem sosyal olarak, hem de demokratik olarak büyüyebileceğini, dünyada iddia sahibi bir ülke olabileceğini ispat ettik.
TÜRKİYE ARTIK ESKİ TÜRKİYE DEĞİL
Biz 'yeni Türkiye' dedik. Biz 'büyük Türkiye' dedik. Bu hedeflere inandık, bu hedeflerin peşinden kararlılıkla yürüdük ve Türkiye'yi bugün bu hedeflere çok daha yaklaştırdık. Eski siyaseti özleyenler, eski iktisadi düzeni özleyenler, kaybettikleri imtiyazlarını yeniden almaya çalışanlar var. Kurdukları komplolarla, tuzaklarla, tezgahlarla eski Türkiye'yi yeniden diriltmek için kirli işlerin içerisine girenler var. Kusura bakmasınlar, artık Türkiye eski Türkiye değil."

MB'nin faiz politikasını kabul etmiyorum...
Merkez Bankası'nın faiz politikalarını eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ben bu faiz politikalarını, bir Başbakan olarak kabul etmiyorum. Sadece bağımsız olduğu için tabii müdahale yetkimiz yok ama kabul etmiyorum. Niye kabul etmiyorum? Faiz oranlarının bu denli yüksek olduğu bir ülkede, girişimci, yatırımcı kalkıp da rahat rahat yatırım yapamaz. Bunun adı zulümdür zulüm. Aklınızı başınıza toplayın. Tabii birileri bu durumdan rahatsız olacak birileri de mutlu olacak. Faiz düşmüyorsa faiz lobileri mutlu olacak" dedi. Her şeye rağmen Türkiye'nin ortalama yüzde 5 büyümeyi yakaladığını kaydeden Erdoğan, "Felaket tellallığı yaptılar, buna rağmen yine bu yıla çok iyi başladık" diye konuştu. nbsp;

19 VİLAYETE CANLI BAĞLANTI
Başbakan Erdoğan, Eyüp Kültür Merkezi'nde MÜSİAD'ın geleneksel iftarına katıldı. Erdoğan, aralarında Bursa (fotoğrafta), Balıkesir, Kütahya, Afyonkarahisar, Tekirdağ, Çanakkale, Manisa ve Zonguldak'ın da bulunduğu 19 vilayete canlı bağlantı ile bağlanarak vatandaşların Ramazan ayını kutladı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...