Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Belçika ile ABD 6. kez karşılaşıyor

/ Kaynak: AA
Belçika ile ABD 6. kez karşılaşıyor

SPOR Haberleri  / AA

2014 FIFA Dünya Kupası ikinci turunda eşleşen Belçika ile ABD, tarihlerinde 6. kez karşı karşıya gelecek.

İki ülke milli takımlarının aralarında oynadığı 5 maçta Belçika'nın 4 galibiyeti bulunuyor. ABD ise rakibi karşısında tek galibiyet elde edebildi. Belçika'nın 8 golüne, ABD 5 golle karşılık verdi.Brezilya'nın Salvador kentindeki Fonte Nova Arena'da yarın TSİ 23.00'te oynanacak ikinci tur karşılaşmasında Cezayirli hakem Djamel Haimoudi düdük çalacak. Haimoudi'nin yardımcılıklarını aynı ülkeden Abdelhak Etchiali ve Fas'tan Redouane Achik yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemliğini ise Tahiti'den Norbert Hauata üstlenecek.

- Dünya Kupası'nda 2. randevu
Belçika ile ABD, Dünya Kupası tarihinde ikinci kez birbirlerine rakip oldu.
İki takım turnuvada 84 yıl önce karşı karşıya geldi. 1930'da Uruguay'da düzenlenen ilk Dünya Kupası'nda grup aşamasında karşılaşan iki ülkenin mücadelesi, ABD'nin 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.
Belçika ile ABD, 1930'daki bu mücadelenin ardından tekrar karşılaşmak için 65 yıl bekledi. Evsahipliği yaptığı özel maçlarda 1995 ve 2011'de rakibini 1-0'lık skorlarla geçen Belçika, 1998'de 2-0'lık galibiyet elde etti. Avrupa temsilcisi, son olarak 29 Mayıs 2013'te ABD'de oynanan özel maçta rakibini 4-2 mağlup etti.

- Belçika 40, ABD 33. maçında
Dünya Kupası'nda 12. kez yer alan Belçika, turnuvadaki 40. maçında mücadele edecek.
Tarihinde 6. kez gruptan çıkma başarısı gösteren Belçika, en iyi derecesini Meksika 1986'daki turnuvada dördüncü sırayı alarak elde etti.
Kupaya 10. defa katılan ABD ise 33. maçına çıkacak. Üst üste ikinci olmak üzere 5. kez gruptan çıkan ABD, Uruguay 1930'da büyük bir sürprize imza atarak yarı finale kadar yükselmişti.

- Takımların gruptaki performansı
H Grubu'nda 3 maçını da kazanarak 9 puan toplayan Belçika, Cezayir'in önünde ilk sırayı alarak zorlanmadan ikinci tura yükseldi.
Grupta Cezayir'i 2-1, Rusya ve Güney Kore'yi 1-0 yenen Belçika, 4 gol atıp, 1 gol yedi. Jan Vertonghen, Divock Origi, Dries Mertens ve Marouane Fellaini, Belçika'nın gollerine imza atan isimler oldu.

G Grubu'nda Almanya'nın gerisinde kalan ABD, topladığı 4 puanla Portekiz'in önünde averajla ikinci sırayı aldı. Grup aşamasında Gana'yı 2-1 mağlup eden ABD, Portekiz ile 2-2 berabere kaldı, Almanya'ya ise 1-0'lık skorla boyun eğdi. ABD adına 2 gol kaydeden Clint Dempsey, takımının en golcü ismi olarak göze çarptı.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...